Visa utbildning.se som: Mobil

Molntjänster och IT-outsourcing för jurister

BG Institute
Kort om utbildningen
5 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-02-26 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Agne Lindberg, advokat och delägare på Advokatfirman Delphi.  Ansedd som en av Sveriges ledande IT-jurister, rankad som ledande i ett flertal advokatrankningar såsom Chambers, Legal 500, Best of the Best. Agne har dessutom, som enda svensk någonsin, tilldelats Client Choice Award inom IT hela fyra år i rad, 2015, 2016, 2017 och 2018. Priset delas ut till juristbyråer och partners runt om i världen som utmärker sig särskilt inom sitt område. Agne har omfattande erfarenhet av IT-rätt och IT-avtal och har medverkat i framtagande av flera standardavtal för branschen.

Alla verksamheter är mer eller mindre involverade i projekt och processer för att öka digitaliseringen. Denna utveckling har både juridiska och avtalsmässiga vinklar. Under kursen går Agne Lindberg igenom viktiga juridiska aspekter på molntjänster och outsourcing, framför allt vad gäller dataskydd, immaterialrätt och vissa branschfrågor. Agne berör också den nya lagen om säkerhet för IT – NIS lagen och Cloud Act. Han går också igenom hur man utformar och granskar avtal avseende outsourcing och molntjänster (Cloud Computing).

Innehåll i e-kursen

  • Genomgång av rättsregler som är viktiga för molntjänster med fokus på integritetsskyddslagstiftning (personuppgiftshantering) och vissa verksamhetsspecifika krav – t ex EBA guidelines och myndighetsregler för utläggning av data. • Fördjupad kunskap i hur man bygger ett fungerande avtal för outsourcing och molntjänster • Konkreta tips och exempel på hur man hanterar leverantörernas molntjänstavtal?
   

KURSBESKRIVNING

Kursinnehåll och upplägg: Del 1: Digitaliseringsjuridik; dataskydd, EBA guidlelines, myndighetsregler och cloud Act Del 2: Genomgång och tips inför ett outsourcingavtal och cloudavtal. Genomgång av exempel på svåra regler i cloud avtalet. Kursen omfattar 3 utbildningstimmar inklusive kunskapsfrågor. E-kursen är inspelad hösten 2019.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Agne Lindberg
    Agne Lindberg, advokat och delägare på Advokatfirman Delphi.  Ansedd som en av Sveriges ledande IT-jurister, rankad som ledande i ett flertal advokatrankningar såsom Chambers, Legal 500, Best of the Best. Agne har dessutom, som enda svensk någonsin, tilldelats Client Choice Award inom IT hela fyra år i rad, 2015, 2016, 2017 och 2018. Priset delas ut till juristbyråer och partners runt om i världen som utmärker sig särskilt inom sitt område. Agne har omfattande erfarenhet av IT-rätt och IT-avtal och har medverkat i framtagande av flera standardavtal för branschen. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2015/02/Agne-Lindberg-profil-Textad.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Molntjänster och IT-outsourcing för jurister, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Molntjänster och IT-outsourcing för jurister från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Molntjänster och IT-outsourcing för jurister!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar