Visa utbildning.se som: Mobil

Miljöbedömningar enligt 6 kap. miljöbalken och miljöbedömningsförordningen

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-06-09 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till kursen Miljöbedömningar enligt 6 kap. miljöbalken och miljöbedömningsförordningen under ledning av Björn Hellman och Jennifer Jarebro.

Under kursen gås hela regelverket i 6 kap. miljöbalken och miljöbedömningsförordningen igenom i detalj. Bland annat talar vi om avgränsningssamråd, undersökningssamråd, liten miljökonsekvensbeskrivning och miljökonsekvensbeskrivning inom ramen för den specifika miljöbedömningen. Därtill läggs stort fokus på regelverket kring miljökvalitetsnormer för vatten, vilket regelmässigt är av stor vikt vid prövningar som innefattar krav på såväl strategiska som specifika miljöbedömningar. Som deltagare får du kunskap om: 
  • Strategiska och specifika miljöbedömningar
  • Miljökvalitetsnormer och recipientutredningar
  • Miljöbedömningsförordningens särkrav på MKB och samråd
  • De olika sorternas samråd

Föreläsare

  • Björn Hellman
    Björn Hellman är expert inom miljörätt och fastighetsrätt. Björn är advokat och anställd vid Advokatfirman Åberg & Co sedan 2012. Björn biträder främst stora och små industri- och byggföretag, kommunala, landstingskommunala och statliga företag samt staten och kommuner. Inom miljörätten arbetar Björn Hellman i första hand med tillståndsprövningar av industrianläggningar och infrastruktur samt vattenverksamhet. Han arbetar även med avfallsrättsliga frågor, miljöskadestånd, tillsynsfrågor, miljöbrott samt med miljörättsliga frågor i samband med företags- och fastighetstransaktioner. Inom fastighetsrätten arbetar Björn Hellman främst med hyra, nyttjanderätter, exploatering, detaljplanefrågor och bygglov samt entreprenad.  
  • Jennifer Jarebro
    Jennifer Jarebro är anställd som biträdande jurist på Advokatfirman Åberg & Co. Hon arbetar främst med miljörätt och fastighetsrätt. Inom miljörätten arbetar hon bland annat med tillståndsprövningar samt med strandskydd och andra områdesskydd. Inom fastighetsrätten arbetar hon bland annat med frågor som regleras av plan- och bygglagen. Under sin utbildning fördjupade hon sig inom tillståndsprövning och tillåtlighetsprövning av miljöfarlig verksamhet. Jennifer är aktuell med kursen: Nya 6:e kapitlet i miljöbalken

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Miljöbedömningar enligt 6 kap. miljöbalken och miljöbedömningsförordningen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Miljöbedömningar enligt 6 kap. miljöbalken och miljöbedömningsförordningen!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören