Inga recensioner än

Migrationsrättslig nyhetsdag 2023

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 december, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 december, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till en nyhetsdag med fokus på de senaste lagändringarna, pågående utredningarna samt såväl svensk som internationell praxis inom migrationsrätten under ledning av Carl Bexelius, rättschef Migrationsverket.

Syftet med nyhetsdagen är att du ska få en förbättrad överblick över hur regelverket på migrationsrättens område hänger ihop och en uppdatering av det senaste årets nationella och internationella praxis och uppmärksammade händelser som påverkat rättsområdet. Genomgången omfattar avgöranden från Migrationsöverdomstolen, EU-domstolen och EU- domstolen samt uppdaterad landpraxis avseende de största asylländerna.

Observera att alla nyhetsdagar på BG Institute utgår från aktuella rättsfall, lagändringar och trender. Agendan för nyhetsdagarna kommer därför inte att fastställas slutgiltigt förrän närmare inpå kurstillfället. Under nyhetsdagen 2022 behandlades bland annat följande:
  • En överblick och genomgång av gällande nationell och internationell praxis och ställningstaganden rörande de vanligaste asylproducerande länderna.
  • Vilka regler som gäller för EU/EES medborgare och deras familjemedlemmar.
  • Vad är familjeåterförening och hur går processen till.
Målgrupp: Advokater och biträdande jurister som primärt vill arbeta med- eller i stor omfattning arbetar med migrationsrätt. Kursen riktar sig även till verksamma handläggare och andra yrkesgrupper där migrationsrätten är aktuellt.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

11 december, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

11 december, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Migrationsrättslig nyhetsdag 2023, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights