Visa utbildning.se som: Mobil

Medling i vårdnadsmål

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-10-11 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 500 SEK
2021-10-11

Distans
8 500 SEK
2022-06-03

Stockholm
8 500 SEK
2021-10-11

Stockholm
8 500 SEK
2022-06-03

Kursbeskrivning

        

Den 1  juli 2021 ändrades 6 kap. 18 a § föräldrabalken genom att det införts kompetenskrav för medlare. Paragrafen tillkom år 2006 för att göra det möjligt för domstolar att förordna om medling i tvister gällande vårdnad, boende och umgänge. Detta gjordes för att lagstiftaren ville markera vikten av att föräldrar når en samförståndslösning i vårdnadstvister.

Livesändning - kurstillfället den 11 oktober och 3 juni kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Läs mer här! Under kursen får du som deltagare svaren på de mest komplexa frågorna som uppkommer i svåra vårdnadstvister och även förståelse för vilken roll medling har. De mål som behandlas under kursen är tvister som involverar barn enligt Föräldrabalkens definition (vårdnad, boende, umgänge). Medling i vårdnadstvister är en strukturerad process som ger konkreta förslag och skapar förbättrad kommunikation mellan parterna. Det absolut viktigaste är att parterna har makten över lösningen. På så sätt kan medlingen mynna ut i ett långsiktigt samarbete och samförståndslösningar som båda föräldrarna accepterar och följer. En medlare kan i allmänhet gå mycket längre i sina försök att nå en samförståndslösning än vad en domare kan, delvis på grund av att en medlare fritt kan välja hur medlingen ska läggas upp. Föreläsaren delar med sig av sin långa och omfattande erfarenhet som medlare i vårdnadstvister. Gert arbetar som medlare på heltid, huvudsakligen i Sverige, men även utomlands. Han håller föredrag och föreläsningar om medling i Sverige och utomlands samt undervisar i medling vid Köpenhamns universitet. Vidare är han och har varit engagerad i olika medlingsorganisationer i Sverige och internationellt. Han har bland annat utvecklat en framgångsrik metod för genomförande av medling enligt Föräldrabalken, som han givetvis kommer att dela med sig av under kursen. Som deltagare får du kunskap om
  • Hur medlaren förbereder parterna och sig själv inför medlingen
  • Hur medlaren steg för steg kan genomföra medlingen, genom såväl individuella som gemensamma möten
  • Hur medlaren upprättar parternas samförståndslösning
Målgrupp: Advokater och andra jurister samt övriga intresserade av medling i tvister enligt Föräldrabalken Övrigt: Kursen är upplagd ur ett praktiskt perspektiv. Kursen är relevant även för dig som tidigare deltagit då kursinnehållet nu både kommer att breddas och fördjupas. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Gert Nilsson Eldrimner
    Gert Nilsson Eldrimner har varit verksam som advokat i snart 25 år. Gerts specialområden är tvistlösning, medling, affärsjuridik, arbetsrätt samt entreprenadrätt. Gert har processat i ett stort antal kommersiella tvister samt varit involverad i skiljeförfaranden, både som ombud och som skiljeman. Han har även omfattande erfarenhet som medlare, huvudsakligen från Sverige, men även England. Gert är ordförande i Svenska Institutet för Medling, rådsmedlem i INIRES Råd samt medlem i Svenska sektionen av GEMME.  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Medling i vårdnadsmål, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Medling i vårdnadsmål!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Medling i vårdnadsmål från BG Institute, fyll i dina uppgifter: