Inga recensioner än

Medgärningsmannaskap och övriga medverkansformer

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 september, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 september, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Denna kurs handlar om den inte ovanliga situationen att flera personer har begått brott tillsammans samt närmare hur man ska bedöma varje individs ansvar i dessa fall. Kursen belyser de allmänna medverkansreglerna i BrB 23:4; (med)gärningsmannaskap, anstiftan och medhjälp.

Närmare analyseras även begreppet ”tillsammans och i samförstånd” och hur det relaterar till medgärningsmannaskapet. Kursen tar upp rent begreppsliga frågor men också praktiska och taktiska överväganden från en försvarares synvinkel. Slutligen berörs även hur straffvärdet påverkas avseende vilken roll som tillskrivs den medverkande. Som deltagare får du kunskap om
  • Förståelse för medverkansreglernas utformning
  • Närmare kunskap och förståelse för relevanta begrepp så som ”tillsammans och i samförstånd”
  • Praktiska tips för hur man som försvarare ska förbereda mål av detta slag
Målgrupp Kursen vänder sig i huvudsak till advokater som arbetar med straffrätt. Syfte/mål med utbildningen Målet med kursen är att deltagaren ska få såväl teoretiska som praktiska kunskaper i hur man bäst företräder klienter som åtalats för att ha begått brott tillsammans med andra.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

13 september, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

13 september, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Solveig Sörlien, advokat vid Advokatfirman Två Lejon KB. Solveig har arbetat med brottmål i över 20 år och hennes verksamhetsområden inkluderar brottmål; EKO och arbetsmiljöbrott, socialmål/tvångsomhändertaganden: LVU-, LPT-, LRV- samt LVM-mål, familjemål och arbetsrätt. Solveig föreläser om sexualbrott på nätet för bl.a. Ungdomsstyrelsen, Landstinget och för olika Brottsförebyggande organisationer. Solveig var tidigare verksam vid KRIM advokater.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Medgärningsmannaskap och övriga medverkansformer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights