Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Mångfald – oöverskådligt och svårt eller bara självklart inkluderande?

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 650 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-11-25 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Tack vare DO’s lättillgängliga stöd i arbetet med att uppfylla Diskrimineringslagens krav, har många företag och organisationer tagit ett rejält kliv framåt vad gäller dessa frågor. Lika många har insett att mångfald innebär så mycket mer än att bara verka inom lagens ramar.

Förutom det stora mervärde som hägrar i mångfaldens spår, kan det fortfarande vara både luddigt och diffust att arbeta med dessa frågor i praktiken. Vi vill med denna kurs ge dig ett perspektiv på mångfald och därmed förenkla implementeringen av en mångfaldskultur. Vi kallar detta perspektiv för inkludering. Vi vill ge dig direktanvändbara tips och en förenklad syn på en av de absolut viktigaste nutidsutmaningarna och framtidsframgångarna – mångfald och inkludering. Vi vill också glänta på dörren till en ny, inkluderande tid, där vi kan nå så mycket längre än vi gör idag. Under dagen kommer vi titta på hur ett framgångsrikt inkluderingsarbete kan se ut.  Du kommer även att få fördjupande kunskaper i hur ansvaret för mångfald och inkludering kan genomsyra ledningsgrupp, chefer och vidare hela organisationen. Vi kommer att ta upp vilka fallgropar som finns i vår strävan efter mångfald och inkludering och hur det kan se ut om vi missar var gränserna för vår ambition går. Som deltagare får du kunskap om:
  • Hur mångfaldsarbete kan se ut i praktiken
  • Varför ”inkluderande” förenklar arbetet med mångfald
  • Tips på viktiga framgångsfaktorer i arbetet
  • Vilka resultat ett inkluderande perspektiv kan ge
  • Fallgropar och gränsdragning i mångfaldsarbetet
Målgrupp HR-chefer, HR-businesspartners, HR-specialister Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Päivi Hemming
    Päivi Hemming har över 20 års erfarenhet av att leda både privata och ideella organisationer och människor i olika HR-roller men också som COO och som egen företagare. Hon har en välutvecklad analysförmåga och ett track-record att med framgång arbeta med att effektivisera organisationens övergripande processer och leda förändring. Hon btrinner för tydlig kommunikation och för att skapa förutsättningar för högsta möjliga medarbetarengagemang i företagen.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Mångfald – oöverskådligt och svårt eller bara självklart inkluderande?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mångfald – oöverskådligt och svårt eller bara självklart inkluderande?!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar