Visa utbildning.se som: Mobil

Makar och business – när en eller båda makarna driver affärsverksamhet

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-05-05 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
9 500 SEK
2021-05-05

Distans
9 500 SEK
2021-10-22

Stockholm
9 500 SEK
2021-05-05

Stockholm
9 500 SEK
2021-10-22

Kursbeskrivning

        

Ägarna till bolag och näringsverksamhet behöver och får återkommande rådgivning av affärsjurister, skattejurister och revisorer i samband med ägarförändringar, andra omstruktureringar och skatteplanering. På grund av den ökade specialiseringen är det svårt för rådgivaren att hålla sig uppdaterad även vad avser de familjerättsliga konsekvenserna av transaktionerna eller av de upprättade avtalen.

Livesändning - kurstillfällena den 5 maj och 22 oktober kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! På motsvarande sätt är det svårt för den familjerättsliga rådgivaren att hålla sig kunnig om de mer affärs- och skatterättsliga övervägandena som måste göras. För att ge bra råd, måste man dock ha tillräckliga kunskaper för att veta att fel kan uppstå. BG Institute har under flera år haft ett samarbete med advokat Fredric Renström och professor Christina Ramberg med mycket uppskattade kurser. De medverkar också var och en för sig i Blendow Lexnovas Expertnyheter, och det är tack vare deras möte och samverkan i specialavsnittet ”Aktieägaravtal och bodelning – vad händer när advokater skiljer sig” som idén väcktes att i en specialkurs penetrera de stora problemställningar som finns för rådgivarna i nedan – och ovanstående frågor.  Önskemål om ytterligare kurser inom området har också i övrigt framförts varför denna kurs är tagits fram, varvid dessa båda föreläsare har förts samman för att gemensamt, med sina olika bakgrunder, ta sig an frågeställningarna. Vi vänder oss till både affärsjurister och familjerättsjuristerna då bägge rådgivargrupperna måste lära sig att beakta dessa frågeställningar, men givetvis också till revisorer som genomför bland annat generationsskiften. Kursen är mycket praktiskt inriktad och syftar till att ge dig som rådgivare konkreta lösningar och verktyg till att förstärka affärsrelationen med din klient och därmed skapa ett bättre affärsklimat. Som deltagare får du bl.a. kunskap om:
 • Familjerättens betydelse för den ekonomiska planeringen
 • Äktenskapsförord och aktieägaravtal
 • Aktieägaravtal och bodelning
 • Bodelning när en make är bunden av aktieägaravtal – hur påverkat avtalet bodelningen och hur kan avtalet formuleras för att få avsedd verkan? Eller går det överhuvudtaget?
 • Bodelning när tillgångar är ”försvunna” eller ”icke-existerande” eller felvärderade
 • Aktieägaravtalets rättsliga verkningar i förhållande till dödsbo och arvingar
 • Obehörig vinst och ”gratisarbete” i makes/sambos bolag
 • Hävning/skadestånd av bodelningsavtal vid felvärderade tillgångar
 • Fullmakt när huvudmannen dör
 • Familjerättsliga överväganden vid benefika överlåtelser av näringsfastigheter och FåAB.
 • Öppen eller dold samäganderätt? Kan till exempel dold samäganderätt göras gällande i förhållande till aktieägande i ett FÅAB?
 • Hur behandlas företagsförmögenhet vid bodelningar?
 • Ägarskifte vid dödsfall. Hur påverkar aktieägaravtalen och vad bör man tänka på vid upprättandet av dessa?
 • Vad bör beaktas vid utformningen av ett testamente för en bolagsman.
Målgrupp: Affärsjurister, familjerättsjurister samt revisorer Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Fredric Renström
  Fredric Renström är advokat vid Lindskog Malmström Advokatbyrå. Fredric är en av Sveriges främsta advokater inom svensk och internationell familjerätt och en uppskattad föreläsare vid BG Institute. Dessutom föreläser Fredric regelbundet både i Sverige och internationellt. Fredric Renström deltog som expert i införandet av The Maintenance Regulation och The 2007 Hague Protocol och är medlem i International Academy of Matrimonial Lawyers (IAML).
 • Christina Ramberg
  Christina Ramberg är professor i civilrätt vid Stockholms universitet. Hon är en av BG Institutes mest efterfrågade föreläsare och har hållit kurser inom framförallt avtalsrätten under många år. Hon får alltid höga betyg från kursdeltagare. Christina är en mycket uppskattad föreläsare hos oss och får gång på gång höga snittbetyg i kursutvärderingarna från våra kursdeltagare. Hon har genom åren bland annat fått följande kommentarer: "Christina Ramberg är den bästa föreläsaren jag någonsin har lyssnat på", "Tack Christina för en fantastisk dag!". Christina medverkar även i Blendow Lexnovas nyhetsuppdateringar och skriver ofta krönikor i Dagens Juridik. 2010 blev Christina utsedd till Årets Jurist av juridikstudenter och unga jurister. Christina är författare till ett stort antal juridiska böcker, bland annat Allmän avtalsrätt tillsammans med Jan Ramberg. Christinas hemsida: www.christinaramberg.se [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2013/12/Christina-Ramberg-profil-textad.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Makar och business – när en eller båda makarna driver affärsverksamhet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Makar och business – när en eller båda makarna driver affärsverksamhet!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Makar och business – när en eller båda makarna driver affärsverksamhet från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar