Visa utbildning.se som: Mobil

LVU – en genomgång av lagstiftning, rättspraxis och praktisk processföring

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2019-12-17 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Tvångsvård av barn och unga kan innebära frihetsberövande och andra tvångsmedel, vilket medför allvarliga ingrepp i den personliga integriteten, även för vårdnadshavare.

Central lagstiftning är lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Vid tillämpning av LVU, ställs praktiserande jurister inför svåra avvägningar och kritiska bedömningar, som förutsätter god kunskap om lagstiftning och processföring. Syftet med kursen är att ge kursdeltagarna de bästa förutsättningarna att företräda sina klienter i dessa ärenden. Då de flesta praktiker som arbetar med LVU även arbetar med LVM, LPT och LRV, rekommenderar vi dig att även gå kursen ”LVM, LPT & LRV - en genomgång av lagstiftning, rättspraxis och praktisk processföring”. Föreläsaren, Johan Kallus, har tagit fram ett unikt koncept med samma upplägg på båda kursdagar där du som deltagare kan välja att delta under en eller båda kursdagarna. Kursdagarna innehåller genomgång av regelverket och gällande praxis. Vidare läggs fokus på praktisk ärendehantering och processföring. Övningsexempel används för att konkretisera lagens tillämpning. Målet med kursen är att göra praktiserande jurister säkrare och skickligare i sin yrkesroll.  Du kan välja att delta under en eller båda kursdagarna. Målgrupp: Kursen riktar sig främst till jurister och advokater vid advokat- och juristbyrå, men även till andra domstolsaktörer inom aktuella rättsområden. Kursdeltagarna kan ha varierande erfarenhet i rollen som offentligt biträde, ställföreträdare eller processförare i ärenden om LVU.

Föreläsare

  • Johan Kallus
    Johan Kallus, advokat & innehavare, Kallus Advokatbyrå. Johan är särskilt specialiserad inom aktuella rättsområden, med mångårig erfarenhet av domstolsprocesser och föreläsningar.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om LVU – en genomgång av lagstiftning, rättspraxis och praktisk processföring, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera LVU – en genomgång av lagstiftning, rättspraxis och praktisk processföring!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området