Visa utbildning.se som: Mobil

LVM, LPT & LRV – en genomgång av lagstiftning, rättspraxis och praktisk processföring

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2019-12-18 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Tvångsvård av missbrukare och psykiskt sjuka personer medför frihetsberövande och andra tvångsmedel, vilket innebär allvarliga ingrepp i den personliga integriteten.

Central lagstiftning är lag (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), lag (1991:1128) om psykiatrisk tvångsvård (LPT) och lag (1991:1129) om rättspsykiatrisk vård (LRV). Vid tillämpning av dessa lagar, ställs praktiserande jurister inför svåra avvägningar och kritiska bedömningar, som förutsätter god kunskap om lagstiftning och processföring. Syftet med kursen är att ge kursdeltagarna de bästa förutsättningarna att företräda sina klienter i dessa ärenden. Då de flesta praktiker som arbetar med LVM, LPT och LRV även arbetar med LVU rekommenderar vi dig att även gå kursen ” LVU - en genomgång av lagstiftning, rättspraxis och praktisk processföring”. Föreläsaren, Johan Kallus, har tagit fram ett unikt koncept med samma upplägg på båda kursdagar där du som deltagare kan välja att delta under en eller båda kursdagarna. Kursdagarna innehåller genomgång av regelverket och gällande praxis. Vidare läggs fokus på praktisk ärendehantering och processföring. Övningsexempel används för att konkretisera lagens tillämpning. Målet med kursen är att göra praktiserande jurister säkrare och skickligare i sin yrkesroll. Målgrupp: Kursen riktar sig främst till jurister och advokater vid advokat- och juristbyrå, men även till andra domstolsaktörer inom aktuella rättsområden. Kursdeltagarna kan ha varierande erfarenhet i rollen som offentligt biträde, ställföreträdare eller processförare i ärenden om LVM, LPT och LRV.

Föreläsare

  • Johan Kallus
    Johan Kallus, advokat & innehavare, Kallus Advokatbyrå. Johan är särskilt specialiserad inom aktuella rättsområden, med mångårig erfarenhet av domstolsprocesser och föreläsningar.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om LVM, LPT & LRV – en genomgång av lagstiftning, rättspraxis och praktisk processföring, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera LVM, LPT & LRV – en genomgång av lagstiftning, rättspraxis och praktisk processföring!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören