Inga recensioner än

Lokalhyresintäkter, säkerheter och hyresvärdens verktyg vid utebliven betalning

BG Institute, Distans
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 maj, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Öppen utbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 maj, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning, Öppen utbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

För hyresvärden är bestämmelser om hyran och hyresgästens faktiska betalning av hyran de viktigaste momenten i ett hyresförhållande. Denna utbildning behandlar just dessa moment. Syftet är att identifiera enkla hållpunkter för hur problem kan undvikas eller lösas och hur klausuler kan utformas. Kursen tar sikte på vad som gäller för lokaler.

Kursen inleds med en noggrann genomgång av de ramar som hyreslagen ställer upp för bestämmandet av hyran i avtal, detta med en koppling till vad som är branschpraxis och till vad hyresvärden bör tänka på vid avtalsskrivning.

Frågeställningar som tas upp är

- Vad som händer om parterna medvetet eller omedvetet kliver utanför vad som tillåts i hyreslagen avseende bestämmandet av hyran, vilken hyra ska då gälla mellan parterna?

- När parterna korrekt träffar avtal om hyran men felaktigt tillämpar avtalet, måste parterna då rätta en historiskt felaktig tillämpning?

Vidare behandlar kursen olika typer av säkerheter, särskilt med avseende på hur de bör utformas för att säkerställa att hyresvärden får betalt.

Om inte hyresgästen betalar hyra har hyresvärden en rad verktyg att tillgå. Beroende på hyresvärdens intressen i det enskilda fallet bör vissa verktyg väljas framför andra. Hur hyresvärdens verktyg samverkar och när de bör användas eller undvikas är komplicerat, varpå kursen även fokuserar på de taktiska överväganden som hyresvärden står inför.

Som deltagare får du kunskap om
  • Hyreslagens regler kring hyra och avtalsskrivning kring hyra
  • Säkerheter i hyresförhållanden
  • Hur hyresvärden kan agera om hyresgästen inte betalar hyra
Klicka på ”Visa kursprogram” nedan för att se kursens innehåll i detalj.

Målgrupp

Advokater och jurister verksamma i fastighetsbranschen, samt affärsansvariga, förvaltare, uthyrare, ekonomichefer och investerare i fastighetsbranschen. Kursen hålls ur ett hyresvärdsperspektiv.

Syfte med utbildningen

Efter kursen har du fått en gedigen genomgång av hyresvärdens möjligheter att träffa avtal om hyran för lokal och de vanligaste säkerheterna på marknaden. Du kommer även att erhålla en översikt av de verktyg som står till buds om hyresgästen inte betalar hyra i tid samt en förståelse för när vissa verktyg bör användas eller undvikas.

Övrigt

Rättsfallssamling tillhandahålls.

 

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

11 maj, 2023

  • Öppen utbildning
  • Sverige

11 maj, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Magnus Ahlström är advokat och delägare i Falkenborn Advokatbyrå. Han är specialiserad bland annat på fastighetsrätt och hyresrätt och företräder ett flertal större fastighetsbolag med avtalsskrivning, förhandling, rådgivning samt processer i domstol och inför skiljenämnd.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Lokalhyresintäkter, säkerheter och hyresvärdens verktyg vid utebliven betalning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights