Life Science-juridik – konkurrensrätt, marknadsrätt och regulatoriska frågor

BG Institute
Kort om utbildningen
1,5 timmar
2 490 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-02-16 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Stockholm
2 490 SEK
2023-02-16

Distans
2 490 SEK
2023-02-16

Kursbeskrivning

Vilka frågor är särskilt viktiga för läkemedelsbolag? Läkemedelsbolag möter en rad juridiska utmaningar inom sin verksamhet och är i fokus hos många konkurrensmyndigheter världen över.

Till dig som är patentombud: detta webbinarium är godkänt enligt Patenombudsnämnden och ger 1,5 timmar utbildningstimmar.

För advokater som bistår med allt från avtalsrättslig rådgivning till transaktioner och kapitalmarknadsfrågor är det därför viktigt att känna till grundläggande regler om vilka konkurrensrättsliga utmaningar läkemedelsbolag ställs inför, vilka olika regulatoriska utmaningar som kan uppstå kring marknadsföringstillstånd och prissättning och vilka de viktigaste reglerna är vid marknadsföring av läkemedel. Eftersom sanktionerna vid överträdelser kan bli mycket omfattande belyser kursen också tillämpliga sanktioner och möjlighet att överklaga olika myndigheter och branschnämnders beslut. Kursledaren Elisabeth Eklund har mer än 20 års erfarenhet av att rådge läkemedelsbolag inom konkurrensrätt, regulatoriska frågor och marknadsrätt. Vid detta webbinarium får du en genomgång av de viktigaste frågeställningarna från ett praktiskt perspektiv. Som deltagare får du kunskap om
  • De viktigaste konkurrensrättsliga fällorna vad gäller prissättning av läkemedel, ageranden mot parallellimportörer och generikabolag samt patentförlikningar.
  • Checklista för de viktigaste frågorna att tänka på vid marknadsföring av läkemedel – inklusive vid offentliga upphandlingar och i sociala medier.
  • Översikt av de viktigaste regulatoriska frågorna och vilka myndigheter som hanterar vad samt överklagandemöjligheter; beslut om marknadsföringstillstånd, beslut om utbytbarhet av läkemedel på apotek och pris- och förmånsfrågor.
  • Vanliga avtalstyper inom Life Science.
  • Information om sanktionerna för de olika regelverken.
Målgrupp Advokater som rådger eller har för avsikt att börja rådge läkemedelsbolag. Kursen är tänkt att ge en grundläggande förståelse för konkurrensrättsliga och regulatoriska utmaningar och möjligheter som läkemedelsbolag möter och är till nytta även för alla som arbetar med avtalsfrågor, immaterialrätt, transaktioner, kapitalmarknadsfrågor etc. för läkemedelsbolag. Syfte med utbildningen: Att lära dig känna igen varningsklockorna för konkurrensrättsligt känsliga frågor för läkemedelsbolag, känna till de viktigaste regulatoriska utmaningarna och vara medveten om några av fallgroparna vid marknadsföring av läkemedel samt känna till risker och möjligheter utifrån sanktioner och överklagandemöjligheter.

Kursledare

Elisabeth är ansvarig för Advokatfirman Delphis EU- och konkurrensrättsteam och byråns life science-team och har arbetat med att rådge läkemedelsbolag och andra life science-bolag i över 20 år i konkurrensrättsliga, regulatoriska och marknadsrättsliga frågor.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Life Science-juridik – konkurrensrätt, marknadsrätt och regulatoriska frågor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Tel: 08-579 366 00
Mobil 0735186122

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Life Science-juridik – konkurrensrätt, marknadsrätt och regulatoriska frågor!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3410 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Life Science-juridik – konkurrensrätt, marknadsrätt och regulatoriska frågor från BG Institute, fyll i dina uppgifter: