Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Kritisk granskning av rättsintyg

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 980 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-12-15 - Göteborg
Öppen utbildning
   
Göteborg

Kursbeskrivning

        

Syftet med denna kurs är att ge deltagaren kunskaper för att förstå och kunna granska rättsintyget.

Livesändning - kurstillfällena den 8 och 15 december kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Kursen är uppbyggd kring sju stycken rättsfall* där Rättsläkarna i Väst i varje fall utfärdat ett rättsmedicinskt yttrande på uppdrag av advokat/advokats klient. I varje rättsmedicinskt yttrandet presenteras dels vår egen bedömning i ärendet, dels granskas och kommenteras rättsintyget som utfärdats av Rättsmedicinalverket. Rättsmedicinska bedömningar kommer att diskuteras. Vi tittar också på hur domstolarna har uppfattat budskapen i de rättsmedicinska yttrandena och i rättsintygen. Vanliga skador som uppstår till följd av yttre våld och väsentlig anatomi samt fysiologi kommer att presenteras. Några månader innan kursen kommer en digitalt baserad uppstart att ske där deltagarna kommer att få ett digitalt moment (Blended learning) som introduktion i ämnet och dessutom ett par uppgifter att förbereda inför kursstart. Det finns också möjlighet att skicka in egna specifika frågeställningar. * rättsfall som kommer tas upp behandlar (med reservation för mindre justeringar) skarpt våld mot bröstkorgen, trubbigt våld, sexuellt övergrepp, brott i nära relation, grepp om halsen, skarpt våld mot större kärl och skakvåld. Som deltagare får du kunskap om:
 • hur du kritiskt granskar ett rättsmedicinskt intyg
 • second opinion av rättsmedicinska intyg
 • hur du kritiskt granskar en läkarjournalanteckning från sjukvården
 • grundläggande skadelära och tillhörande anatomi samt fysiologi
 • den rättsmedicinska sannolikhetsskalan
Målgrupp Försvarsadvokater, advokater som agerar målsägandebiträde i brottmål, biträdande jurister. Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Ulf Jonsson
  Specialist i rättsmedicin/rättsläkare. Sedan 2016 arbetar Ulf Jonsson tillsammans med Marcus Grelsson i egna företaget Rättsläkarna i Väst.
 • Marcus Grelsson
  Specialist i rättsmedicin/rättsläkare. Sedan 2016 arbetar Marcus Grelsson tillsammans med Ulf Jonsson i egna företaget Rättsläkarna i Väst.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kritisk granskning av rättsintyg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kritisk granskning av rättsintyg!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar