Visa utbildning.se som: Mobil

Krishantering vid pandemier såsom Corona – Arbetsgivarens rättigheter och skyldigheter

BG Institute
Kort om utbildningen
1 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-10-11 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Kursen behandlar hur arbetsgivare behöver arbeta kopplat till Corona – Covid -19. Vi går igenom arbetsgivarens rätt att leda och fördela arbetet, hur företagsledningen ska arbeta med en samhällsfarlig smitta som Corona är enligt AFS 2018:4 och vad som är viktigt att tänka på i mötet med medarbetare och chefer kring frågan.

Kristina Elliot går igenom viktigaste delarna gällande vad arbetsgivaren behöver tänka på, praktiska råd och tips samt konkret vad som skiljer arbetsmiljöriskarbete vid smitta från andra typer av riskanalyser. Du får bland annat veta mer om riskanalyser, psykologi, stigma och medmänsklighet. I arbetet med sjukfrånvaro hör det kanske inte till vanligheterna att ett virus som Corona Covid-19 plötsligt dyker upp. Hur farligt eller ofarligt viruset än är behöver företagsledare ta ställning till hur de vill att företaget ska jobba med frågan. Det finns lagliga aspekter utifrån arbetsmiljön, mänskliga aspekter men också riskaspekter. Hur ser det arbetet ut? Du får bland annat kunskap om:
  • Skillnaden mellan Corona Covid-19 och vanlig sjukfrånvaro
  • Arbetsgivarens ansvar
  • Krishantering och kommunikation
  • Vad gäller för medarbetare och chefer?
  • Sverige & samverkan – ev införande av korttidsarbete – stöd från regeringen till företag

Intervju med Stefan Wahlberg

Om kursen

Målgrupp: HR, VD, People & Culture, Ledningsgrupp, Chefer, förhandlingschef, arbetsmiljöexpert, skyddsombud E-kursen omfattar 45 minuters utbildning inklusive kunskapsfrågor. E-kursen är inspelad våren 2020.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Kristina Elliot
    Kristina drivit större strategiarbeten, startat upp arbetsmiljöarbetet, haft nära samverkan med fackliga organisationer och hjälp många chefer och individer med upprepad sjukfrånvaro eller sjukskrivningar. Det är ledarskap på riktigt när det är som svårast – både självledarskap och att vara chef. Dialog är nyckeln, och förutsättningarna runt chefers rehabansvar. Erfarenheterna kommer även från ledarroller där hon arbetat som VD och platschef inom byggbranschen samt som ledarutvecklare på Vattenfall och Nordea där hon coachat flera hundra chefer och byggt program för att stötta i kopplingen mellan ledarskap, kompetensutveckling och affärsutveckling.  Kristina har varit HR-chef i bolag som Coop, Dina Försäkringar, Atlas Copco, MediaMarkt, CareFusion, Verifone, Tobii, Telenor och Fazer och tidigare efter studier i organisationspsykologi, HR och personalvetenskap i USA och Uppsala valde Kristina managementkonsultyrket i 10 år där hon främst arbetat med stora bolag som Volvo, Telia, GE och Volkswagen som kunder. Idag driver Kristina Elliot HR-techbolaget Rehappen, som inriktar sig på att stötta företag att sänka sjukfrånvaron och etablera hållbart ledarskap. Hon blev utvald av sina kollegor i branschen till årets HR-person. HR-techbolaget Rehappen är utvalt av Vinnova och Almi för att växa snabbare.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Krishantering vid pandemier såsom Corona – Arbetsgivarens rättigheter och skyldigheter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Krishantering vid pandemier såsom Corona – Arbetsgivarens rättigheter och skyldigheter!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Krishantering vid pandemier såsom Corona – Arbetsgivarens rättigheter och skyldigheter från BG Institute, fyll i dina uppgifter: