Visa utbildning.se som: Mobil

Kriminalteknik vid vapen, ammunition, ballistik och skjutningar

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-02-02 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-02-02

Stockholm
8 900 SEK
2021-02-02

Göteborg
8 900 SEK
2021-02-24

Malmö
8 900 SEK
2021-03-09

Kursbeskrivning

        

Sonny Björks populära kurs om Kriminalteknik vid brottsundersökning har nu fått en fristående uppföljare med fokus på hur skjutvapen, ammunition och ballistik hanteras i förundersökningen.

Livesändning - kurstillfället den 2 februari kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Trots stora satsningar mot gängvåldet samt den pågående coronapandemin fortsätter antalet skjutningar i att Sverige öka. Vad ska man som advokat särskilt beakta och hur spårsäkrar man vid brottsplatsundersökningar för bästa bedömningar och analys vid just denna typ av brottslighet? Kursen ger dig som deltagare grundkunskaper vad gäller skjutvapen, ammunition och ballistik. Identifiering av hylsor och kulor till vapen behandlas liksom bedömning DNA-spår på vapen och patroner/hylsor. Dagen innehåller även utvärdering av tändsatspartiklar på person och objekt, bedömning av skjutavstånd och skjutriktningar och bedömningar av om vapen faller under Vapenlagen/tillståndspliktigt vapen. Därtill blir det fallstudier ex. ”Lasermannen”, ”Polismorden i Malexander”. Som deltagare får du kunskap om:
  • Olika typer av vapen och ammunition.
  • DNA på vapen och patroner/patronhylsor.
  • Förekomst av tändsatspartiklar.
  • Projektilers farlighet/förmåga att skada.
Målgrupp: Brottmålsadvokater, jurister och övriga inblandade i rättsprocesser rörande vapenrelaterade händelser. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Sonny Björk
    Sonny Björk har 38 års erfarenhet inom bland annat kriminaltekniken och har under sitt arbetsliv exempelvis drivit och koordinerat kriminaltekniska undersökningar kring Palme-mordet, Lasermannen och polismorden i Malexander, bland mycket annat. Idag är Sonny sedan år 2012 verksam som forensisk sakkunnig konsult, och framträder ofta som partsakkunnig för svarandesidan i grova brottmål. Under våren 2020 föreläser Sonny i kursen Kriminalteknik vid brottsundersökning hos BG Institute.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kriminalteknik vid vapen, ammunition, ballistik och skjutningar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kriminalteknik vid vapen, ammunition, ballistik och skjutningar från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kriminalteknik vid vapen, ammunition, ballistik och skjutningar!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar