Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Kriminalteknik vid brottsundersökning

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-12-02 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Kriminalteknik/forensik eller tekniska undersökningsmetoder är en viktig del vid brottsundersökningar för att förstå hur, när och var ett brott har begåtts och inte minst av vem.

Livesändning - kurstillfället den 2 december kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Dessa naturvetenskapliga arbetsmetoder och analysmetoder kan vara det som fäller eller friar vid oklarheter och precision och rätt metod är därför av allra högsta vikt. Denna kursdag med Sonny Björk, kriminaltekniker och fd kommissarie, belyser kriminalteknikens betydelse för objektiviteten i brottsutredningar. Hur man spårsäkrar vid brottsplatsundersökningar för bästa bedömningar och analys. Mervärdet av kursen/som kursdeltagare kommer du att lära dig: Som kursdeltagare kommer du att lära dig vikten av kriminalteknik och föreläsaren kommer med hjälp av diverse fall gå igenom kriminalteknikens roll, framsteg genom åren samt gå igenom bevis/resultatvärdering och dess svårigheter kopplat till tid som löpt, när, var och hur ett brott begåtts osv. Målgrupp: Advokater och andra jurister som arbetar med straffrätt, domare, åklagare

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Sonny Björk
    Sonny Björk har 38 års erfarenhet inom bland annat kriminaltekniken och har under sitt arbetsliv exempelvis drivit och koordinerat kriminaltekniska undersökningar kring Palme-mordet, Lasermannen och polismorden i Malexander, bland mycket annat. Idag är Sonny sedan år 2012 verksam som forensisk sakkunnig konsult, och framträder ofta som partsakkunnig för svarandesidan i grova brottmål. Under våren 2020 föreläser Sonny i kursen Kriminalteknik vid brottsundersökning hos BG Institute.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kriminalteknik vid brottsundersökning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kriminalteknik vid brottsundersökning!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar