Visa utbildning.se som: Mobil

Konsultansvar – ansvarsbedömning, skadeståndsberäkning och jämkningsfrågor

BG Institute
Kort om utbildningen
2 dagar
15 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-05-20 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
15 900 SEK
2021-05-20

Stockholm
15 900 SEK
2021-05-20

Kursbeskrivning

        

Under detta tvådagarsseminarium specialstuderas en central del av den inomkontraktuella skadeståndsrätten, det så kallade konsultansvaret.

Livesändning - kurstillfället den 20-21 maj kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Seminariet fokuserar i huvudsak på ansvarsbedömning, skadeståndsberäkning och jämkningsfrågor. Med stöd av en beprövad steg för steg modell för praktisk skadeståndsbedömning genomför vi praktiska övningar med sikte på såväl teknisk som ekonomisk och juridisk konsultation. Syftet med seminariet är att ge deltagarna de verktyg som krävs för att självständigt kunna hantera bland annat följande frågor avseende konsultansvar:
 •  Vad fordras för att skadestånd skall kunna dömas ut i olika typer av fall?
 • Hur skall ett eventuellt skadestånd beräknas?
 • Under vilka förutsättningar skall ett eventuellt skadestånd jämkas och i så fall i vilken omfattning?
Som deltagare får du kunskap om:
 • Förutsättningar för konsultansvar
 • Konsulters ansvarsfriskrivningar
 • Skadeståndsberäkning
 • Jämkningsfrågor
 • Rättspraxis och fallstudier
Övrigt: Seminariet utgör närmast en sk. workshop. Teoretiska genomgångar varvas med praktiska övningar i smågrupper och efterföljande diskussion i plenum. Målgrupp: Advokater, biträdande jurister, försäkringsjurister, skadereglerare (ansvar), försäkringsförmedlare, bolagsjurister Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Marcus Radetzki
  Marcus Radetzki, professor i civilrätt och specialist inom försäkrings- och skadeståndsrätt. Marcus är verksam vid Stockholm Centre for Commercial Law, Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Marcus är författare till en rad böcker och publikationer inom skadestånds- och försäkringsrätt. För hans bok Genes and Insurance. Ethical, Legal and Economic Issues mottog han ett pris för 2003-års främsta bok inom ämnesområdet försäkringsrätt av BILA (British Insurance Law Association).  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Konsultansvar – ansvarsbedömning, skadeståndsberäkning och jämkningsfrågor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konsultansvar – ansvarsbedömning, skadeståndsberäkning och jämkningsfrågor från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konsultansvar – ansvarsbedömning, skadeståndsberäkning och jämkningsfrågor!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar