Inga recensioner än

Konkurrensrättslig nyhetsdag 2023

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 oktober, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 oktober, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

KursbeskrivningVi presenterar här en fullmatad kursdag om det senaste inom konkurrensrätten med våra föreläsare, advokaterna Karin Roberts och Helene Andersson.

Under kursen går vi igenom konkurrensreglernas syfte och innehåll och diskuterar en rad konkurrensrättsliga frågeställningar kopplade till konkurrensreglernas centrala delar; förbudet mot konkurrensbegränsande avtal, förbudet mot missbruk av dominerande ställning samt förvärvskontrollen.

Vi går även igenom hur man bör agera förebyggande och hur man ska agera vid en gryningsräd. Som deltagare ges du möjlighet att under en hel dag fördjupa dig i konkurrensreglerna och deras tillämpning.

Som deltagare får du kunskap om:
  • Hur konkurrensrättsliga risker identifieras i verksamheten och hur man kan arbeta med compliance.
  • Hur man ska agera i kontakter med konkurrenter och vilka typer av samarbeten som faktiskt är tillåtna.
  • Hur hårt man kan binda sina återförsäljare/vad man inte behöver acceptera som återförsäljare.
  • Vilka spelregler som gäller för företag med en dominerande ställning.
  • Hur man bäst agerar vid händelse av en gryningsräd.
Målgrupp:

Utbildningen riktar sig till bolagsjurister som är intresserade av en närmare diskussion om hur företaget undviker konkurrensrättsliga fallgropar och hur risker minimeras ur ett konkurrensrättsligt perspektiv samt advokater, compliance, ledning och personal inom både näringsliv och offentlig sektor.

Nivå:

Du kommer i kontakt med konkurrensrättsliga frågeställningar i er verksamhet eller är intresserad av att lära dig mer.

Syfte med utbildningen:

Syftet med utbildningen är att ge dig fördjupade kunskaper inom konkurrensrätten och en god överblick av den senaste utvecklingen på området.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

6 oktober, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

6 oktober, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

lecturers

Helene har lång erfarenhet av all slags konkurrensrättslig rådgivning efter att ha arbetat med konkurrensrätt i över 25 år, både som advokat och som lektor vid Stockholms och Uppsala universitet. Hon har bistår bland annat klienter i samband med koncentrationsprövningar och vid rådgivning kring såväl vertikala som horisontella samarbeten samt missbruk av dominerande ställning. Helene föreläser och modererar även vid nationella och internationella konferenser. Idag är hon verksam på advokatfirman Delphi.

Counsel/Advokat. Karin är specialiserad inom konkurrensrätt och regulatoriska frågor och har praktiserat konkurrensrätt i ca 15 år. Karin har en lång och bred erfarenhet av olika konkurrensrättsliga frågor såsom förvärvskontroll, otillåtna samarbeten, missbruk av dominerande ställning och konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet. Idag är hon verksam på advokatfirman Delphi och var tidigare biträdande enhetschef på Konkurrensverket.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Konkurrensrättslig nyhetsdag 2023, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights