Visa utbildning.se som: Mobil

Kommunala fastighetsköp och jordförvärvslagen

BG Institute
Kort om utbildningen
Halvdag
4 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-09-30 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
4 900 SEK
2022-09-30

Stockholm
4 900 SEK
2022-09-30

Kursbeskrivning

        

Kursen riktar sig till alla som köper mark till kommuner. Den är inriktad på de hinder som finns i jordförvärvslagen och som påverkar de kommunala förvärven.

Den kommer att behandla domstolarnas strängare krav och visa på vad som krävs för att en kommun ska kunna genomföra ett förvärv. Livesändning - kurstillfället den 30 september kommer även att livesändas. Du behöver således inte befinna dig i Stockholm för att vara med på kursen. Den inspelade versionen kommer att finnas tillgänglig i 30 dagar. Läs mer här! Som deltagare får du kunskap om:
  • När jordförvärvslagen kan vara ett hinder mot kommunens markköp
  • Undantagen från tillståndskravet
  • Villkoren för att tillstånd ska lämnas vid en ansökan
  • Förvärv av jordbruksmark
  • Förvärv från staten
Målgrupp: Mark- och exploateringsingenjörer och andra fastighetsansvariga på kommuner. Nivå: Erfarenhet av och intresse för hur kommuner förvärvar fastigheter. Övrigt: I kursen ingår en fyllig powerpoint-presentation, relevanta rättsfall och annan skriftlig dokumentation. Kursen genomförs den 30 september kl. 09:00-12:00. Efter kursens genomförande kommer den att finnas tillgänglig som e-kurs till och med den 31 december och inkluderar då ett avslutande quiz.

Föreläsare

  • Ulf Jensen
    Ulf Jensen, gästprofessor på Chalmers och Högskolan Väst, professor emeritus från Lunds universitet, författare till bland annat Panträtt i fast egendom och 36 lektioner i sakrätt. Ulf leder ett stort antal kurser vid BG Institute, från allmänna nyhetsdagar till specialkurser rörande fastighetsköp, samägande, marksamverkan, servitut och byggprocesser. Ulf har hållit kurser i BG Institutes regi under många år och har utbildat tusentals jurister och ”icke-jurister” inom fastighetsbranschen. Han är en mycket uppskattad föreläsare som får höga poäng i våra utvärderingar.   [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2013/12/ulf-jensen-profil.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunala fastighetsköp och jordförvärvslagen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kommunala fastighetsköp och jordförvärvslagen!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kommunala fastighetsköp och jordförvärvslagen från BG Institute, fyll i dina uppgifter: