Visa utbildning.se som: Mobil

Juridiska aspekter på digitaliseringsprojekt

BG Institute
Kort om utbildningen
2 490 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-03-12 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Digitaliseringen, pådriven av coronapandemin, påverkar alla verksamheter och många processer. Välkommen till ett högaktuellt webbinarium där advokat Agne Lindberg bl a går igenom de viktigaste avtalstyperna för digitalisering och hur man undviker fallgroparna.

Under webbinariet går Agne igenom några viktiga juridiska aspekter på digitaliseringsprojekt, framför allt vad gäller dataskydd och immaterialrätt. Han kommer även att redogöra för status avseende offentlig sektors digitalisering i förhållande till den svenska offentlighetsprincipen. En viktig del av ett digitaliseringsprojekt är att säkra upp resultatet i olika avtal. Agne kommer att gå igenom de viktigaste avtalstyperna för digitalisering och hur man undviker fallgroparna.  Som deltagare får du kunskap om:
  • Genomgång av rättsregler som är viktiga för digitalisering med fokus på integritetsskyddslagstiftning (personuppgiftshantering), och utmaningar i förhållande till offentlighetsprincipen
  • Grundläggande principer om immaterialrätt och vad som behöver stärkas i digitaliseringsprojekt.
  • Tips på hur man bygger ett fungerande avtal för digitalisering
Målgrupp: Bolagsjurister, dataskyddsombud, IT-ansvariga, advokater som arbetar med informationshantering och dataskydd samt inköp. Kursen riktar sig både till offentlig och privat sektor, men kursen tar inte upp upphandlingslagstiftning. Webbinariet äger rum den 12 mars kl. 09:30-11:00. Efter att webbinariet genomförts har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Agne Lindberg
    Agne Lindberg, advokat och delägare på Advokatfirman Delphi.  Ansedd som en av Sveriges ledande IT-jurister, rankad som ledande i ett flertal advokatrankningar såsom Chambers, Legal 500, Best of the Best. Agne har dessutom, som enda svensk någonsin, tilldelats Client Choice Award inom IT hela fyra år i rad, 2015, 2016, 2017 och 2018. Priset delas ut till juristbyråer och partners runt om i världen som utmärker sig särskilt inom sitt område. Agne har omfattande erfarenhet av IT-rätt och IT-avtal och har medverkat i framtagande av flera standardavtal för branschen. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2015/02/Agne-Lindberg-profil-Textad.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Juridiska aspekter på digitaliseringsprojekt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Juridiska aspekter på digitaliseringsprojekt från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Juridiska aspekter på digitaliseringsprojekt!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar