Visa utbildning.se som: Mobil

Juridiken kring konsumentnäthandel

BG Institute
Kort om utbildningen
2 490 SEK Momsfri
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Denna e-kurs ger dig en snabb introduktion till de viktigaste delarna i konsumenträtten och riktar sig till dig som arbetar med konsumenträtt eller som har många konsumentkontakter i ditt dagliga arbete.

E-kursen är en inledning till kursen Konsumentnäthandel – lagstiftning och praxis och ger dig en inblick till kursens uppbyggnad och de frågor som kommer att diskuteras på det fysiska kurstillfället. I spåren av coronapandemins framfart är det mycket som förändras, vissa saker temporärt och andra verkar bli mer bestående. Bland annat har e-handeln fått en rejäl knuff uppåt de senaste månaderna och mycket tyder på att det nya konsumentbeteendet kommer att bestå. I en undersökning genomförd av Kantar (Kantar Global Covid-19 Barometer) uppger majoriteten att deras konsumtion online kommer vara densamma även när pandemin ebbat ut. Detta kommer i sin tur ställa högre krav både på reglering och de som arbetar med att upprätthålla den. Under detta webbinarium kommer du lära dig hur olika konsumenträttsliga lagar påverkar köpprocessen och du lär dig bland annat vilka informationskrav som gäller för e-handel samt vilka rutiner som krävs för kundtjänstärenden utifrån gällande lagstiftning. Vi kommer också att gå igenom några praktiska case kopplat till de juridiska kraven. Linda Leffler Olsson som både håller i detta webbinarium och den kommande endagskursen är konsumenträttsexpert och arbetar på Svensk Handel Juridik. Där hjälper hon Svensk Handels medlemsföretag med praktisk hantering av konsumenträttsliga frågor och har således stor praktiskt erfarenhet inom området. E-kursen genomfördes som webbinarium 6 oktober. Kursen pågår i 1 timma.

Föreläsare

  • Linda Leffler Olsson
    Linda arbetar som jurist på Svensk Handel Juridik och arbetade innan dess på Setterwalls Advokatbyrå. Linda arbetar specialiserat med dataskyddsfrågor och konsumenträtt. Hon har varit med att ta fram Svensk Handels Tolkningsguide om dataskyddsförordningen och Vägledning om personuppgifter, cookies och annan spårteknik för retailsbranschen. Hon har även modererat Svensk Handels seminarium ”Onlinemarknadsföring en absolut nödvändighet för svenska handlare” i Almedalen där digitaliseringsminister Anders Ygeman deltog. Vidare håller hon många kurser i bl.a. dataskydd och e-handel- och konsumenträtt. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2020/01/Linda-Leffler-Olsson-profil-1.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Juridiken kring konsumentnäthandel, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Juridiken kring konsumentnäthandel!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Juridiken kring konsumentnäthandel från BG Institute, fyll i dina uppgifter: