Visa utbildning.se som: Mobil

IPR vid företagsförvärv – aspekter att beakta vid bl.a. DD-processer m.m.

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-12-06 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
9 500 SEK
2021-12-06

Stockholm
9 500 SEK
2021-12-06

Kursbeskrivning

        

Betydelsen av IPR vid företagsförvärv har ökat i mycket hög takt de senaste åren och många transaktioner inom en rad branscher såsom Tech, Fintech, Life Sciences m.m. förväntas även framgent bli synnerligen IPR-tunga.

Livesändning - kurstillfället den 6 december kommer enbart att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Läs mer här! Kursen avser att ge en översiktlig bild av de viktigaste aspekterna hänförliga till de olika immateriella rättigheterna som bör beaktas i samband med bl.a. DD-processer. Under kursen kommer vi att särskilt behandla de viktigaste skyddsformerna såsom patent, varumärken och upphovsrätt/design samt de enskilda förutsättningarna härför. Även företagshemligheter – som är på många sätt utgör en skyddsform som nära anknyter till immaterialrätten och som kommit att bli alltmer viktig för näringslivet – kommer att avhandlas. Kursen kommer att för varje skyddsform – med hjälp av praktiska exempel – belysa vad både köp-och säljsidan bör ha i åtanke i samband med en transaktion och även särskilt beröra vanliga fallgropar som transaktionsjurister ofta kan behöva vara extra uppmärksamma på. Vidare kommer vi även beröra köp- och sakrättsliga aspekter hänförliga till immateriella rättigheter. Som deltagare får du kunskap om:
  • Insikt i de olika skyddsformerna och faktorer att beakta vid överlåtelse m.m. i samband med företagsförvärv
  • Översiktlig genomgång av värdering, licensiering, pantsättning av IPR och effekterna därav vid förvärv
  • IPR-tvister och hur dessa ska beaktas vid en DD-process
  • Företagshemligheter vid företagsförvärv
Målgrupp: Advokater vid affärsjuridiska byråer verksamma inom M&A, allmän affärsjuridik och immaterialrätt. Bolagsjurister, patent- och varumärkesbyråer samt patentombud. Till dig som är auktoriserat patentombud: Denna kurs är godkänd av Patentombudsnämnden som 5,5 timmar strukturerad professionell vidareutbildning. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Christopher Tehrani
    Advokat Christopher Tehrani är verksam vid Cirio Advokatbyrå där han ansvarar för byråns tvister hänförliga till bl.a. patent och företagshemligheter. Christopher är specialiserad på IP-tvister och företräder ofta klienter i större pan-europeiska rättegångar och skiljeförfaranden rörande bl.a. patent, företagshemligheter, varumärken och upphovsrätt. Christopher anlitas också ofta av klienter inom Life Sciences-sektorn för regulatorisk rådgivning. Därutöver arbetar Christopher också med strategier inom IP och uppbyggnad av immaterialrättsligt skydd. Christopher är rekommenderad av flertal ledande rankningsinstitut inom immaterialrättens område och i synnerhet för patenträttsliga processer. Han är utsedd som svensk expert inom internationella AIPPI:s stående kommittee för patent. Christopher är dessutom styrelseledamot i den Svenska Föreningen mot Piratkopiering (SACG).
  • Sanna Wolk
    Sanna Wolk är chef för Cirios IP och Corporate Sustainability-avdelning. Hon har lång och gedigen erfarenhet av såväl svensk som internationell immaterialrätt och ses som en av Svergies främsta experter på området.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om IPR vid företagsförvärv – aspekter att beakta vid bl.a. DD-processer m.m., direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera IPR vid företagsförvärv – aspekter att beakta vid bl.a. DD-processer m.m.!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen IPR vid företagsförvärv – aspekter att beakta vid bl.a. DD-processer m.m. från BG Institute, fyll i dina uppgifter: