Inga recensioner än

Internprissättning - Transfer pricing

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 november, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 november, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Kursen går igenom vad internprissättning är och principerna för detta, när det aktualiseras samt de olika regelverken, såväl de svenska som de internationella. Även de praktiska aspekterna av internprissättning kommer att beröras, exempelvis hur du analyserar transaktioner utifrån funktioner, risker och tillgångar.

Vidare kommer behandlar kursen Skatteverkets kontrollmöjligheter avseende internprissättning och hur du bäst bemöter Skatteverket i fråga om argumentation och dokumentation. Dessutom berörs de viktigaste förändringarna under senare tid avseende OECD:s BEPS-paket.

Som deltagare erhåller du fördjupade kunskaper av internprissättning samt i hur man gör en korrekt företagsekonomisk bedömning av transaktioner mellan närstående företag och skapa en tillförlitlig dokumentation enligt svensk lag som kan visas upp när Skatteverket så kräver det.

Som deltagare får du kunskap om:
  • Vad internprissättning är och varför detta är något som du måste förhålla dig till i ditt dagliga arbete
  • De svenska och internationella ramverken som finns på internprissättningsområdet och vad de innebär
  • Funktions- och jämförbarhetsanalyser
  • Skatteverkets kontrollmöjligheter och uppfattning i frågan om internprissättning
  • Rapporteringsskyldigheter, såsom internprissättningsdokumentation och Country-by-Country Reporting (CbCR)
Målgrupp:

Kursen riktar sig till skatt- och/eller ekonomiansvariga, revisorer, redovisningskonsulter, controllers samt andra vars arbete delvis berör/eller kommer beröra internprissättning

Nivå/förkunskaper:

Grundläggande skatterätt, helst även internationell beskattning. Grundläggande kunskaper i ekonomi/redovisning är fördelaktigt.

Syfte/mål med utbildningen:

Syftet med utbildningen är att ge deltagarna kunskaper om internprissättning samt vilka olika analyser som finns samt de svenska och internationella krav som företagen har att rätta sig efter. Under kursdagen kommer du även ha möjlighet att praktiskt tillämpa de teoretiska kunskaperna i form av ett case. Den framtida utvecklingen på området och vad den kan innebära för dig, kommer att diskuteras.

Kursdokumentation

I kursavgiften ingår digital kursdokumentation. Vill du lära dig mer om internprissättning rekommenderar vi även boken Introduction to Transfer Pricing, Second Edition som är skriven av föreläsaren.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

30 november, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

30 november, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Jérôme Monsenego är professor i internationell skatterätt vid Stockholms universitet. Han har arbetat med internprissättningsfrågor i ca 20 år både som akademiker och praktiskt verksam skattejurist. Han är även författare till boken Introduction to Transfer Pricing, en bok som används i många länder av både praktiker och studenter.

Läs mer om Jérôme på Linkedin →

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Internprissättning - Transfer pricing, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights