Visa utbildning.se som: Mobil

Insolvensförfarande i coronakrisen – rekonstruktion eller konkurs?

BG Institute
Kort om utbildningen
2 490 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-06-10 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Vilket insolvensförfarande är bäst för att hantera ekonomiska problem som uppkommit på grund av coronakrisen? Underhandsöverenskommelse, företagsrekonstruktion eller konkurs? Felbeslut kan i värsta fall resultera i straffansvar, personligt betalningsansvar och skadeståndsansvar.

Advokaterna Hans Renman och Emma Berglund Uväng, båda verksamma vid Advokatfirman Schjødt, beskriver de olika förfarandena och för- och nackdelar med dessa. De poängterar vikten av att veta vilka konsekvenser de olika förfarandena har på avtal, anställda, ansvarsfrågor, skydd mot exekutiva åtgärder och möjligheten till skuldreducering. Varje insolvensärende är unikt och kräver en noggrann analys. För att illustrera konsekvenserna presenteras de olika förfarandena utifrån ett konkret fall som presenteras för dig som deltagare. Under webbinariet medverkade Stefan Wahlberg, föredetta chefredaktör på Dagens juridik,  som moderator. Se trailer för kursen nedan:

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Emma Berglund Uväng
    Emma Berglund är advokat och delägare på Schjødt. Hon har lång erfarenhet av att agera rådgivare åt företag som befinner sig i rekonstruktioner och insolvensrättsliga situationer. Emma utses regelbundet som rekonstruktör vid företagsrekonstruktioner, konkursförvaltare och även likvidator.
  • Hans Renman
    Hans Renman, advokat och delägare vid Advokatfirman Schjödt. Han är specialiserad på kredit- och insolvensrätt och förordnas löpande som konkursförvaltare. Hans är rankad som en av de ledande insolvensjuristerna i Sverige (Legal 500 och Chambers and Partners).

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Insolvensförfarande i coronakrisen – rekonstruktion eller konkurs?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Insolvensförfarande i coronakrisen – rekonstruktion eller konkurs?!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Insolvensförfarande i coronakrisen – rekonstruktion eller konkurs? från BG Institute, fyll i dina uppgifter: