Visa utbildning.se som: Mobil

Insiderbrotten i teori och praktik

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-05-21 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-05-21

Stockholm
8 900 SEK
2021-05-21

Kursbeskrivning

        

Kursen presenterar centrala delarna i regelverket om insiderbrotten och ger konkret vägledning till hur det ska tolkas och hur man praktisk bör hantera insiderinformation. Även sociala mediers inverkan på  marknadsmissbruksbrotten behandlas.

Livesändning - kurstillfället den 21 maj kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Som deltagare får du kunskap om: Reglerna om insiderhandel - förbuden mot att handla på insiderinformation, att röja insiderinformation och att rekommendera någon att handla på sådan information. Den närmare innebörden av insiderinformation och hur man bör resonera för att bedöma om en händelse eller omständighet är insiderinformation. När man som insider får handla. Hur man praktiskt kan skydda sin insiderinformation. Aktiemarknadens infrastruktur – marknadens syfte, dess aktörer och roller och vilken funktion information spelar för börshandeln (övergripande). Sociala mediers inverkan på insiderbrott och marknadsmanipulation. Målgrupp: Anställda i noterade bolag, i den finansiella sektorn eller i andra miljöer där insiderinformation förekommer, liksom rådgivare till dessa samt andra som behöver ha god kännedom om reglerna runt insiderinformation, t ex jurister och compliance på marknaden och inom myndigheter. Även jurister som arbetar med finansmarknadsrätt och börsrätt har intresse av denna kurs. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Jonas Myrdal
    Jonas Myrdal, kammaråklagare vid Finansmarknadskammaren, Ekobrottsmyndigheten. Jonas har mångårig erfarenhet av ämnet, både som åklagare och från compliancearbete i bank och på marknadsplatser.
  • Jan Leopoldson
    Jan Leopoldson, kammaråklagare vid Finansmarknadskammaren, Ekobrottsmyndigheten. Jan har mångårig erfarenhet av ämnet, både som åklagare och från compliancearbete i bank och på marknadsplatser.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Insiderbrotten i teori och praktik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Insiderbrotten i teori och praktik från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Insiderbrotten i teori och praktik!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar