Visa utbildning.se som: Mobil

Hyresnämndsprocessen

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-03-10 - Göteborg
Göteborg, Malmö
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
2020-03-10  
8 900 SEK
Malmö
2020-03-24  
8 900 SEK

Kursbeskrivning

        

Regeringen har nyligen beslutat att hyres- och arrendenämnderna ska finnas kvar och har samtidigt föreslagit flera lagändringar. Välkommen till en högaktuell kurs om hyresnämndsprocessen!

Att processa i hyresnämnden är ingen enkelspårig uppgift. Variationerna mellan olika ärenden är stora och därför gäller det att ha bred kunskap inom området. Denna kurs guidar dig igenom de otaliga processer du kan komma i kontakt med då du processar i hyresärenden. Kursen hyresnämndsprocessen leds av de erfarna föreläsarna och  advokaterna Robert Ström och Gunilla von Beetzen, som både har mångårig erfarenhet att processa i hyresnämnden. Under dagen ger de dig en klar bild av hyresnämnden och vilken typ av ärenden som kan komma att prövas av nämnden.  Syftet är att ge dig som kursdeltagare bästa möjliga förutsättning för att kunna processa i hyresärenden med ett framgångsrikt resultat. Som kursdeltagare får du bland annat kunskap om:
 • Bostäder och lokaler
 • Ansökningar och genomgång av handläggningen
 • Medlingsförfarandet
 • Förhandling inför nämnden med genomgång av sekretessfrågor
 • Bevisning och utredningar
 • Överklaganden till Svea hovrätt
 • Kommande lagändringar
    Målgrupp Advokater, förbundsjurister, bolagsjurister och andra jurister som arbetar med framför allt kommersiell hyresrätt samt övriga inom fastighetsägande bolag med behov av denna kunskap.

Föreläsare

 • Robert Ström
  Robert Ström, advokat och delägare på Landahl Advokatbyrå. Robert har varit verksam på advokatbyrå sedan 2001, tidigare var han fastighetsjurist på Stockholms Fastighetsägarförening. Hans expertis ligger inom fastighetsrätt, kommersiell hyresrätt, hyresrätt bostäder och bostadsrätt.
 • Gunilla von Beetzen
  Gunilla von Beetzen, advokat vid Landahl advokatbyrå. Hennes expertis ligger vid fastighetsrätt, kommersiell hyresrätt, hyresrätt bostäder, arrenderätt och bostadsrätt. Gunilla var tidigare verksam som hyresråd vid Hyres- och arrendenämnden i Stockholm och Bostadsdomstolen. Hos BG Institute håller Gunilla von Beetzen kursen Fördjupningskurs i lokalhyresjuridik tillsammans med Robert Ström.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hyresnämndsprocessen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hyresnämndsprocessen!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören