Visa utbildning.se som: Mobil

Gränsöverskridande insolvens

BG Institute
Kort om utbildningen
5 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-06-10 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Antalet konkurser och rekonstruktioner har ökat dramatiskt under året vilket gör att behovet av kvalificerad juridisk rådgivning är mycket stort. På denna digitala utbildning får du konkreta verktyg för just gränsöverskridande frågor i konkurser och rekonstruktioner, något som blir allt vanligare i och med att det blivit enklare för företag att bedriva handel med utländska parter.

[video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2020/09/insolvens-trailer.mp4"][/video] Många bolag i rekonstruktion eller konkurs – såväl stora som små – har leverantörer och dotterbolag utomlands eller driver på annat sätt verksamhet utanför Sveriges gränser. På denna e-kurs går Kenneth Nilsson, idag konkursförvaltare och företagsrekonstruktör vid Ackordscentralen med över 25 års erfarenhet i insolvensrätt från advokatbyrå och myndighet, igenom de internationella verkningarna av konkurser och rekonstruktioner i en gränsöverskridande kontext. När en konkurs eller företagsrekonstruktion beslutas för ett företag som har verksamhet i flera länder finns det ett antal bestämmelser som konkursförvaltare, rekonstruktörer eller rådgivare måste känna till och förhålla sig till.  Inom EU finns det en reglering genom EU:s insolvensförordning och de nordiska länderna, förutom Danmark som står utanför, har sedan länge en konvention om samarbete kring konkurser. Denna utbildning ger dig som kursdeltagare kunskap om insolvensförordningens tillämplighet samt reglerna om lagval och verkställighet av domar enligt insolvensförordningen. På kursen kommer du också att få kunskap om det nordiska samarbetet. Slutligen kommer också situationen i förhållande till länder utanför EU och Norden behandlas översiktligt. Som deltagare får du kunskap om: 
  • Insolvensförordningens tillämplighet.
  • Vilka regler som gäller i förhållande till borgenärer utomlands, tex vid återvinning och kvittning.
  • Skillnaderna mellan länder i och utanför EU, t ex vad som gäller för tillgångar i Norge och Danmark vid rekonstruktion.
Målgrupp: Jurister, advokater, revisorer samt andra som arbetar med insolvensrätt. Kursen är av intresse oavsett om man är förvaltare/rekonstruktör, representerar borgenärer eller ska planera en rekonstruktion eller konkurs. Kursen sändes live som webbinarium den 15 oktober. Längd ca. 3h.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Kenneth Nilsson
    Kenneth Nilsson har arbetat med insolvens sedan mitten av 1990-talet och har tidigare varit verksam bland annat vid advokatbyrå och dåvarande tillsynsmyndigheten i konkurser i Göteborg. Kenneth arbetar idag som konkursförvaltare och företagsrekonstruktör vid Ackordscentralen Väst (Göteborg). [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2020/02/Kenneth-Nilsson-profil.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Gränsöverskridande insolvens, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Gränsöverskridande insolvens!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Gränsöverskridande insolvens från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar