Visa utbildning.se som: Mobil

Från privat bolag till börsbolag

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-04-29 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Kursen ger deltagare en genomgång av det regelverk som blir tillämpligt när ett bolag går från privat bolag till börsbolag och således tar steget in på aktiemarknaden. Föreläsare är Rolf Skog, direktör i Aktiemarknadsnämnden och författare till flertalet böcker inom området.

Livesändning - kurstillfället den 29 april kommer enbart att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Under kursdagen får du stifta bekantskap med en av BG Institutes mest erfarna och uppskattade föreläsare - Rolf Skog. Rolf Skog är, förutom föreläsare hos oss, expert i bolagsrätt och börsrätt. Under sin yrkeskarriär har han haft flera högt ansedda uppdrag och medverkat i flera olika utredningar inom sina specialområden. Under dagen guidar Rolf dig igenom regler om observationsnotering, börsstopp, avnotering och byte av handelsplats. Han kommer även att behandla börsernas övervakning och sanktionssystem, samt ge mer kunskap om Finansinspektionens och Aktiemarknadsnämndens roller och arbetssätt. Tack vare Rolf Skogs långa erfarenhet och hans expertis är han den person som utan tvekan är en av de bättre att lyssna till när du behöver tillskansa dig kunskap om "förvandlingen" från privat bolag till börsbolag. Efter kursen kan du förvänta dig att ha mer kunskap om bland annat: • Relevanta regler i aktiebolagslagen • Börsernas noteringskrav • Prospektregler • Regler om informationsgivning • Regler om så kallad flaggning av större aktieinnehav • Regler om insiderhandel och andra former av marknadsmissbruk

 Målgrupp:

Advokater, jurister och revisorer med flera. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Rolf Skog
    Rolf Skog, ekon. lic. och jur. kand., är expert i bolagsrätt och börsrätt. Han har tidigare varit sekreterare i bland annat Aktiebolagskommittén och senare ansvarat för en rad utredningar inom sina specialområden. Han är vidare direktör i Aktiemarknadsnämnden och adjungerad professor vid Göteborgs universitet. Han är också författare till flera böcker och ett stort antal artiklar i svenska och utländska tidskrifter. Rolf har samarbetat med BG Institute under många år och har utbildat tusentals deltagare i bolagsrättsliga frågor med genomgående höga betyg i kursutvärderingar.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Från privat bolag till börsbolag, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 15 recensioner.

Kursdeltagare
(3)
3 av 5
Kursdeltagare
(4)
4 av 5
Kursdeltagare
(4)
4 av 5

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 15 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Från privat bolag till börsbolag från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar