Visa utbildning.se som: Mobil

Framtidsfullmakter – praktisk tillämpning och aktuella frågeställningar

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-01-27 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 500 SEK
2022-01-27

Stockholm
8 500 SEK
2022-01-27

Kursbeskrivning

        

När denna kurs går av stapeln har lagen om framtidsfullmakter funnits i över tre år och praxis från domstolarna lyser alltjämt med sin frånvaro. Hur ska lagen egentligen tolkas?

Livesändning - kurstillfället den 27 januari kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Vid kurstillfället går föreläsarna igenom lagstiftningen, de problem och tvister som har uppstått i deras dagliga verksamhet samt kommer med praktiska tips och förklaringar framförallt vid och inför upprättandet av framtidsfullmakter. Som deltagare får du kunskap om:
 • Djupgående kunskap om lagstiftningen och de otydligheter som uppmärksammats i denna.
 • Vilka delar av lagstiftningen som i den praktiska verksamheten kan leda till tvister?
 • Vanliga frågeställningar som vi stöter på.
 • Praktiska exempel vid upprättande av framtidsfullmakter
 • Genomgång av aktuell praxis
Målgrupp: Jurister och advokater på advokatbyrå verksamma inom familjerätt såväl som andra jurister på juristbyråer eller banker som åtar sig uppdrag att upprätta framtidsfullmakter till klienter/kunder. Banker och andra instutitioner som ska ta emot framtidsfullmakter. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Caroline Elander Knip
  Caroline Elander Knip är advokat och delägare på Elander Advokatbyrå som hon dessutom själv grundade. Hon medverkar också varje vecka som skribent på SvD där hon svarar på läsarfrågor gällande familjerätt och arvsrätt.
 • Martina Fältén
  Martina Fältén har arbetat med familjerätt sedan 2016. Hon har främst varit inriktad på ekonomisk familjerätt men även arbetat med andra frågor inom familjerätt och privaträtt såsom frågor avseende vårdnad, boende och umgänge samt underhåll till barn. Sedan april 2020 arbetar hon på Elander Advokatbyrå som är specialiserade på svensk och internationell familjerätt och privaträtt

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Framtidsfullmakter – praktisk tillämpning och aktuella frågeställningar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Framtidsfullmakter – praktisk tillämpning och aktuella frågeställningar!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Framtidsfullmakter – praktisk tillämpning och aktuella frågeställningar från BG Institute, fyll i dina uppgifter: