Visa utbildning.se som: Mobil

Försvararkurs för kvinnliga advokater

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-03-19 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-03-19

Stockholm
8 900 SEK
2021-03-19

Kursbeskrivning

        

Kursen behandlar försvararens uppdrag under förundersökningen och i domstol. Syftet med kursen är att ge en överblick kring vad som är viktigt att tänka på från det att uppdraget antas tills dom faller och hur man kan och bör agera som försvarare i vanliga – och mindre vanliga - situationer.

Livesändning - kurstillfället den 19 mars kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Kursen kommer ge deltagarna praktiska tips som är behövliga i försvararens vardag. Vi kommer under kursen också att behandla bemötandet av kvinnliga försvarare, de ifrågasättanden som kvinnor kan mötas av från såväl klienter som manliga kollegor i branschen och hur man kan hantera dessa. Vår upplevelse är att män ofta tar för sig mer och ställer fler frågor under försvararkurser och att kvinnor lätt hamnar i skymundan, här ges ett tillfälle att ställa alla frågor man har och diskutera och analysera rollen som kvinnlig försvarare i en mansdominerad värld. Som deltagare får du kunskap om:
  • Förundersökningen inkl. biträde vid förhör och häktningsförhandling
  • Förberedelse inför huvudförhandlingen
  • Huvudförhandlingen inkl. sakframställan, förhör och plädering
  • Överklagande och hovrättsprocessen
Målgrupp: Kursen riktar sig till kvinnliga försvarare, både biträdande jurister i början av sin karriär och advokater som har mångårig erfarenhet av försvararuppdrag. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Frida Wallin
    Frida Wallin är advokat sedan tio år tillbaka och åtar sig uppdrag som offentlig försvarare och målsägandebiträde.  Hon är specialiserad på brottmål och har gedigen erfarenhet efter över ett decennium på välrenommerade advokatbyråer. Hon kom även på tredjeplats i Advokaternas advokat 2019.
  • Sabina Böö
    Sabina Böö är advokat och delägare i BLOCK Advokater och specialiserad på brottmål. Hon har varit hovrättsfiskal, hon blev advokat 2011 och arbetar uteslutande med brottmål. Sabina Böö har haft ett mål i HD rörande mordbrand.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Försvararkurs för kvinnliga advokater, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Försvararkurs för kvinnliga advokater från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Försvararkurs för kvinnliga advokater!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar