Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

Förhandlingsteknik i samband med offentlig upphandling

BG Institute
Kort om utbildningen
2 dagar
17 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-12-15 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
17 500 SEK
2022-12-15

Stockholm
17 500 SEK
2022-12-15

Kursbeskrivning

        

I och med ändringarna i nya LOU håller vi en tvådagars interaktiv workshop om hur man förhandlar framgångsrikt i offentliga upphandlingar. Den bärande tanken är att du som deltagare ska få med dig en strukturerad metod för ditt förhandlingsarbete.

Livesändning - Kurstillfället den 15-16 december 2022 kommer även att livesändas via Zoom. För dig som väljer att delta på plats, medtag egen dator. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! DAG 1 – Förberedelse inför förhandling, pris- och problemlösandeförhandlingar samt förhandlingens psykologi och kommunikationen med motparten Vi kommer under dagen att lära oss grunderna i pris- och problemlösandeförhandlingar samt grundläggande kommunikation i samband med förhandlingar. Under den första kursdagen kommer fokus att ligga på förberedelse inför förhandling. En allmän, enkel och mycket användbar modell för förberedelse till förhandling kommer att introduceras. Förberedelsemodellen kommer ursprungligen från Harvard Law School och har vidareutvecklats vid Handelshögskolan i Stockholm. Under dagen så får du träna dig på att förbereda dig utifrån den allmänna förberedelsemodellen. Förhandlingssimuleringarna den första kursdagen kommer inte ha något juridiskt innehåll. Syftet med detta är att fokus skall ligga på själva förhandlingstekniken och inte på den juridiska analysen som annars lätt kan hamna i förgrunden. DAG 2 – Förhandling i samband med offentlig upphandling För att göra en framgångsrik upphandling är dialog i olika former nödvändig. Detta ämne har kommit i fokus sedan många år och diskuterats i olika forum. På samma sätt har ämnet ”förhandling” lyfts upp och av många setts som lösningen på en del av de problem med för mycket fokus på juridik och formalia som finns i den offentliga upphandlingen. Men hur gör man? Och vad får man egentligen göra? Faktum är att det redan enligt dagens regelverk i många fall går att förhandla både före, under och efter en konkurrensutsättning. I och med att den nya lagen träder ikraft öppnas dock ytterligare möjligheter. Det kommer även förtydliganden avseende gränserna för förhandling under avtalsperioden. Juridiken kommer att sätta ramarna för framtida förhandlingar i samband med offentlig upphandling. Hur kommer typiska förhandlingssituationer se ut i framtiden och hur kan vi förbereda oss inför dem. Vi kommer under dag två tillämpa förhandlingsteknik och förhandlingsanalys på olika offentliga upphandlingssituationer där det kan vara aktuellt. Föreläsare är förhandlingsexpert Johan Lagerbielke och Björn Bergström, senior jurist som tidigare har varit chef för den nationella Upphandlingsstödsenheten hos Konkurrensverket. Målgrupp: Kursen passar alla som behöver vässa upp sina förhandlingskunskaper inom LOU Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Föreläsare

  • Johan Lagerbielke
    Johan Lagerbielke är verksam som konsult inom förhandlingsteknik. I grunden är Johan civilekonom och har en bakgrund som forskare i ekonomisk psykologi på Handelshögskolan i Stockholm och har en MBA från samma högskola. Han har verkat som konsult sedan 1995 och är certifierad utbildare. Johan har hållit kurser i förhandlingsteknik sedan 20 år tillbaka och har under de senaste åren blivit en mycket uppskattad och efterfrågad föreläsare vid BG Institute. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2013/12/Johan-Lagerbielke-profil.mp4"][/video]  
  • Björn Bergström
    Björn Bergström är advokat/partner på Ramberg Advokater och har arbetat med offentlig upphandling och affärer mellan det offentliga och privata sedan 2001 i roller som upphandlingschef och affärsjurist. Björn har bl.a. arbetat med dessa frågor på Försäkringskassan, Länsstyrelsen i Stockholm, Verket för högskoleservice och Sveriges riksbank. Björn var under 2009 – 2014 engagerad i styrelsen för Sveriges offentliga inköpare (SOI), bl.a. som vice ordförande och ordförande. Innan arbetet på Ramberg arbetade Björn som chef för enheten för Upphandlingsstöd på Konkurrensverket (idag Upphandlingsmyndigheten). Björn föreläser hos BG Institute i kursen Avtal och uppföljning i offentlig upphandling.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förhandlingsteknik i samband med offentlig upphandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 18 recensioner.

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 18 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förhandlingsteknik i samband med offentlig upphandling från BG Institute, fyll i dina uppgifter: