Visa utbildning.se som: Mobil

Företagsöverlåtelser och köpeskillingsreglering

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-04-21 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
9 500 SEK
2021-04-21

Stockholm
9 500 SEK
2021-04-21

Kursbeskrivning

        

Kursen guidar dig igenom utvalda svåra frågeställningar gällande överlåtelseavtalet vid ett företagsförvärv, med fokus på köpeskillingsreglering.

Livesändning - kurstillfället den 17 november 2020 kommer enbart att livesändas. Kurstillfället den 21 april 2021 är tillgängligt både fysiskt och via livesändning. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Läs mer här! Under dagen går advokaterna Axel Calissendorff och Carl Svernlöv, båda erfarna föreläsare inom ämnet, igenom utvalda svåra frågeställningar gällande överlåtelseavtalet vid ett företagsförvärv. Som deltagare får du kunskap om: • Den inledande dokumentationen; sekretessavtal, exklusivitet samt alternativ till exklusivitet; bl.a ”come and get me”-auktioner • Due Diligence; vilka frågeställningar bör övervägas? • Ansvarsfrågor • Fördelar och nackdelar med ”vendor due diligence” • Överlåtelseavtalet; vilka trender går att urskilja och vad innebär de i praktiken? • Ansvarsfriskrivningar i ljuset av NJA 2016 s. 237 • Köpeskillingsregleringar; att tänka på • Tvistefrågor inom företagsförvärv; undvik fallgroparna Föreläsarna kommer systematiskt att ge handfasta råd i syfte att genomföra en effektiv och riskminimerande avtalsreglering. Kursens syftar till att ge fördjupade kunskaper och förutsätter därför en förkunskap på området.  Målgrupp: Kursen riktar sig till advokater och jurister med erfarenhet av företagsöverlåtelser även revisorer som kommer i kontakt med ämnet och vill fördjupa sig har nytta av kursen.. Syftet med kursdagen är att ge praktiska och fördjupade kunskaper på området. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Carl Svernlöv
    Carl Svernlöv, jur.dr, advokat och delägare vid Baker & McKenzie Advokatbyrå där han arbetar med bolagsstyrning, associationsrätt och företagsförvärv. Sedan 2009 är han adjungerad professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Carl har publicerat ett tiotal böcker och över hundrafemtio artiklar om svensk och internationell affärsjuridik. Carl Svernlöv är aktuell med kursen Bolagsrättslig nyhetsdag 2020 tillsammans med Rolf Skog, samt med kursen Företagsöverlåtelser och köpeskillingsreglering tillsammans med Axel Calissendorff.
  • Axel Calissendorff
    Axel Calissendorff, advokat och partner hos Calissendorff Advokatbyrå. Hans expertis ligger vid bolagsstyrning, tvistelösning, M&A, samt immaterialrätt och yttrandefrihetsfrågor. Sedan Axel Calissendorff blev klar med sina juridikstudier vid Stockholms universitet 1978 har hans namn kopplats till några riktiga tungviktare på området. Efter framgångsrika år hos Mannheimer/Swartling som kulminerade i delägarskap, valde Axel 2005 att lämna byrån för finska Roschier. Där har han gått från att ha varit CO-senior partner till att från och med 2009 vara senior partner. Att Axels karriär är något utöver det vanliga kan konstateras vid närmare granskning. Inte bara har han spelat en aktiv roll i etableringen utav Mannheimer/Swartling (1981 till 2005), utan han har även suttit som ordförande i Advokatsamfundet under åren 2001 till 2004. När Bengt Ljungkvist lämnade tjänsten som hovauditör kallade H.M. Konungen till sig Axel Calissendorff med erbjudandet att bli efterträdare. Axel tackade ja, vilket innebär att han sedan 2009 är kungafamiljens och riksmarskalksämbetets advokat. Efter mer än 30 år som jurist är Axel mycket eftertraktad som rådgivare vid juridiska dilemman och bryderier, vilket har lett till att han sitter med i styrelser hos flera stora organisationer. Som hovauditör sedan 2009 behandlar Axel Calissendorff även frågor som rör fastighetsrätt, arrenden och stiftelser.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Företagsöverlåtelser och köpeskillingsreglering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 19 recensioner.

Kursdeltagare
(2)
2 av 5
Kursdeltagare
(3)
3 av 5
Kursdeltagare
(3)
3 av 5

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Företagsöverlåtelser och köpeskillingsreglering från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 19 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar