Visa utbildning.se som: Mobil

Företagshemligheter, sekretessavtal, konkurrensklausuler och skydd mot illojalitet och konkurrens

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-09-28 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-09-28

Stockholm
8 900 SEK
2021-09-28

Kursbeskrivning

        

Kursen tar upp ett stort antal aspekter av det rättsliga skyddet för företagshemligheter. Med hjälp av handfasta exempel från rättspraxis går föreläsaren igenom frågor om skyddet för företagshemligheter, immaterialrättens räckvidd samt sekretess- och konkurrensklausuler.

Livesändning - kurstillfället den 28 september kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Företagshemligheter såsom exempelvis affärsplaner, produktionsmetoder och kundinformation representerar stora värden hos innehavaren. Användningen av dessa företagshemligheter är ofta en förutsättning för den nuvarande innehavarens fortsatta konkurrenskraft. Därför har det sedan lång tid tillbaka funnits lagstiftning som i större eller mindre utsträckning skyddat innehavare mot illojala användning av företagshemligheter och know-how. Under kursen kommer ett stort antal aspekter av det rättsliga skyddet för företagshemligheter tas upp. Dessutom kommer frågor om sekretess- och konkurrensklausuler att gås igenom med hjälp av handfasta exempel. Som deltagare får du kunskap om: 
  • Lojalitetsplikten i anställnings- och affärsförhållanden
  • Företagshemlighetsskyddet i anställning och affärsförhållanden
  • Det immateriella rättigheternas betydelse för skyddet mot illojal konkurrens
  • Sekretess- och konkurrensklausulers utformning och funktion
Målgrupp: Advokater, jurister, bolagsjurister och andra rådgivare för juridiken kring företagshemligheter.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Magnus Tonell
    Magnus Tonell är advokat vid Next Advokater och specialiserad på immaterialrätt, företagshemligheter och marknadsrätt. Han är en regelbundet anlitad föreläsare och har skrivit ett flertal artiklar inom nämnda områden. Han är även författare till boken "Sekretessavtal och det rättsliga skyddet för företagshemligheter".

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Företagshemligheter, sekretessavtal, konkurrensklausuler och skydd mot illojalitet och konkurrens, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Företagshemligheter, sekretessavtal, konkurrensklausuler och skydd mot illojalitet och konkurrens!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Företagshemligheter, sekretessavtal, konkurrensklausuler och skydd mot illojalitet och konkurrens från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar