Visa utbildning.se som: Mobil

Företagsförvärv – strategi, finans & juridik

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2019-09-12 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-09-12  
8 500 SEK
Göteborg
2019-09-26  
8 500 SEK

Kursbeskrivning

        

Låt oss återigen presentera vår kurs inom företagsförvärv med Robert Sevenius som föreläsare.

Många involveras i företagsförvärv under sitt yrkesliv, oavsett om det är på köparsidan, säljarsidan, i målföretaget eller kanske som rådgivare eller finansiär. Företagsförvärv är en riskfylld process som aktualiserar ett brett spektrum av strategiska vägval, finansiell analys- och värderingsmodeller samt rättsliga bedömningar. Det är viktigt att ha en praktisk men enkel vägkarta för att hantera alla delar i förvärvsprocessen så att projektet kan ledas på ett tydligt sätt, riskerna kan minimeras och prestationsförmågan hos företagen bibehålls. Kursen behandlar återkommande praktiska frågor som: Varför köper företag andra företag? Vilka är riskerna? Hur värderas ett företag? Hur besiktigar man målföretag? Vilka överväganden är viktiga vid upplägget av affären? Vilka överenskommelser reglerar transaktionen? Hur planerar man sammanslagningen av affärsverksamheterna? Efter utbildningen kommer du att ha förstärkt förmåga att arbeta med transaktionsprocesser, oavsett din roll eller projektfas. Företagsförvärv är ett lagarbete och för att leverera bra resultat bör alla aktörer ha förståelse för varandras uppgifter och ställning. I kursavgiften ingår boken Företagsförvärv av Robert Sevenius, utgiven av Studentlitteratur. Som deltagare får du kunskap om:
 • Strategi, mål och risker med företagsförvärv
 • Transaktionsprocessernas faser och verktyg
 • Sekretessavtal och avsiktsförklaring
 • Företagsvärderingens metoder
 • Due diligence och riskhantering
 • Strukturering och separation
 • Köpavtal vid företagsförvärv
 • Integrationsarbete
Målgrupp: Kursen riktar sig till ekonomichefer, controller, affärsutvecklare, advokater och jurister och andra befattningshavare på mindre till större företag som kommer i kontakt med förvärvsprocessen, oavsett om de arbetar i köparföretag, säljarföretag eller målföretag.

Föreläsare

 • Robert Sevenius
  Robert Sevenius, affärsjurist och ekonom, verksam som rådgivare inom företagsförvärv hos Arkios Sweden. Robert är författare till flera böcker inom företagsförvärv och bolagsstyrning och skriver expertkommentarer inom affärsjuridik i Blendow Lexnova. Just nu aktuell med kurserna: FÖRETAGSFÖRVÄRV – strategi , finans & juridik & Due diligence – arbetsprocess och genomförande av företagsbesiktning.  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Företagsförvärv – strategi, finans & juridik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Företagsförvärv – strategi, finans & juridik!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören