Visa utbildning.se som: Mobil

Företagsförvärv – Fördjupning i transaktionsprocessens praktiska verktyg

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-09-09 - Göteborg
Distans, Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-09-17

Göteborg
8 900 SEK
2021-09-09

Stockholm
8 900 SEK
2021-09-17

Kursbeskrivning

        

Kursen är en fortsättning till Företagsförvärv – strategi, finans & juridik. Den förutsätter därför kunskaper om de olika momenten i transaktionsprocessen vid företagsförvärv.

Kurstillfället den 17 september kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Utbildning sker i seminarieform och syftar till att få en praktisk förtrogenhet med några av de grundläggande och vanligt förekommande verktygen vid företagsförvärv. I ett företagsförvärv köps ett företag upp av en utomstående part och företaget skiftar ägare. Under denna kursdag får kursdeltagaren djupare kunskaper om de olika praktiska verktyg som används för att fullgöra de olika transaktionsmomenten. Kursen består av övningar och exempel i vilka kursdeltagaren får träna och diskutera bland annat beräkning av ett företags marknadsvärde, hantera risker som upptäckts i företagsbesiktning, reglera köpeskillingen, utforma garantier och planera sammanslagningen av företagen efter tillträdet. I kursavgiften ingår boken Företagsförvärv av Robert Sevenius, utgiven av Studentlitteratur. Som deltagare får du kunskap om
  • Värderingstekniker och beräkning
  • Betalning och prismekanismer
  • Informationsinhämtning och riskhantering
  • Reglering av parternas avtalsrelation
  • Integrationsplanering
Målgrupp: Kursen riktar sig till ekonomichefer, controller, affärsutvecklare och andra befattningshavare på mindre till större företag som kommer i kontakt med förvärvsprocessen, oavsett om de arbetar i köparföretag, säljarföretag eller målföretag.  

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Robert Sevenius
    Robert Sevenius, affärsjurist och ekonom, verksam som rådgivare inom företagsförvärv hos Arkios Sweden. Robert är författare till flera böcker inom företagsförvärv och bolagsstyrning och skriver expertkommentarer inom affärsjuridik i Blendow Lexnova. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2017/12/robert-sevenius-profil-1.mp4"][/video]    

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Företagsförvärv – Fördjupning i transaktionsprocessens praktiska verktyg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Företagsförvärv – Fördjupning i transaktionsprocessens praktiska verktyg!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Företagsförvärv – Fördjupning i transaktionsprocessens praktiska verktyg från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar