Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Förändringsledning

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
7 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-09-03 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Under den här kursen går vi igenom definitioner av vad förändringsledning är och vad det syftar till. Och hur projektledarens och förändringsledarens uppgifter skiljer sig från varandra. Vi kommer bland annat redogöra för några modeller i förändringsledning som används globalt; däribland Kotter - åtta steg, Changefirst - PCI ”People Centered Implementation”, Lewin - Change Management Model och Prosci – ADKAR modell.

Livesändning - kurstillfället den 3 september kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Förändringsledning kräver även bra förändringsledarskap. De flesta förändringar misslyckas eller försenas. Det beror oftast på att det brister i planering och att ledaren inte klarat av att få människor att själva vilja genomföra förändringen.  Under kursen kartlägger vi framgångsfaktorer vid förändringsledning med fokus på hur vi på bästa sätt kan fånga upp medarbetarnas input i förändringsarbeten på ett involverande sätt, när det ska göras och varför det är så viktigt att göra det. Du får med dig praktiska, och konkreta råd inför ett förändringsarbete. Härtill får du sätta dig in i vad hjärnforskning säger om vår hjärna och hur vi tar emot och tolkar kommunikation.  Lär dig mer om hur vår reptilhjärna, vår aphjärna och vår människohjärnas processar information och vikten av att i sin kommunikation ”tala” till alla de tre olika hjärnorna på rätt sätt, särskilt då man ska kommunicera ett budskap om förändring som ofta möts av motstånd. Vi kommer därför fördjupa oss i hur man känner igen och minskar olika typer av förändringsmotstånd; reaktionsmotstånd, trygghetsmotstånd och tveksamhetsmotstånd. Att ha kunskap om de olika hjärnornas sätt att fungera är användbar för att bli en kommunikativ förändringsledare som är med och skapar inre motivation hos medarbetare. Skaffa dig en bättre förståelse för förändringsledarens roll, uppgifter och viktigaste färdigheter tillsammans med Susanna Stellnert, VD och delägare på VisionBoard Consulting AB. Susanna är i grunden Managementkonsult och sedan tidigare erfaren HR Direktör. Med stor erfarenhet av förändringsledning i båda dessa roller kommer Susanna att ge dig metoder för att på ett strukturerat sätt planera förändringsledning med exempel från sitt eget arbete och erfarenhet. Som deltagare får du kunskap om:
  • Syftet med förändringsledning och varför det är så viktigt.
  • Din inriktning som förändringsledare och förändringsmotor.
  • Övergripande modeller för förändringsledning som används globalt.
  • Framgångsfaktorer vid förändringsledning.
  • Vad hjärnforskning säger om vår hjärna och hur vi tar emot och tolkar information.
  • Hur vi känner igen olika typer av förändringsmotstånd och hur vi kan minska dessa både hos oss själva och andra.
Målgrupp: Chefer, ledare, HR Manager, HR Businesspartner, HR konsult, ledningsgrupper. Alla som arbetar i verksamheter som står inför eller är i förändring.    

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Susanna Stellnert
    Susanna är en mycket erfaren HR Direktör och Managementkonsult med stor erfarenhet av förändringsledning både i rollen som HR Direktör och som Managementkonsult. Hon har även arbetat mycket med både ledar- och medarbetarutveckling samt kultur och värderingar.  Susanna är utpräglat affärsorienterad och har arbetat i ledningsgrupper och inom HR området i över 20 år.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förändringsledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förändringsledning!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar