Visa utbildning.se som: Mobil

Fel i bostadsrätt

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-05-24 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-05-24

Stockholm
8 900 SEK
2021-05-24

Kursbeskrivning

        

Köplagens felregler gäller för bostadsrätter och detta ger en helt annan - och på många sätt missanpassad - juridik än vad som gäller för fastigheter. På kursen tar vi upp betydelsen av ”befintligt skick”, en friskrivning som är standard för bostadsrätter (men utan verkan vid försäljning av fastigheter till enskilda).

Livesändning - kurstillfället den 24 maj kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Vi tar också upp andra skillnader mellan köplagen och jordabalken: bland annat att det inte finns någon automatisk undersökningsplikt före köpet av bostadsrätt och att det åtminstone i kommersiella fall finns en omedelbar undersökningsplikt efter köpet. Säljarens rätt att avhjälpa felet är en möjlighet att neutralisera andra påföljder som saknar motsvarighet i jordabalken. Kursen behandlar också gränsen mellan säljarens ansvar och sådant som bostadsrättsföreningen svarar för, liksom hur man köprättsligt ska se på brister i de delar föreningen förvaltar, svagheter och fel i föreningens ekonomi eller fel i ”företaget” bostadsrättsföreningen och om detta kan vara något som säljaren är ansvarig mot köparen för. Dessutom tar kursen upp fel i nya bostadsrätter. Här är det grundläggande problemet att det är föreningen som är bostadsrättshavarens motpart, inte byggbolaget, men det finns många grumligheter där. Som deltagare får du kunskap om:
 • Skillnaderna mellan jordabalkens och köplagens felregler
 • Skillnaden mellan friskrivningar för befintligt skick och påföljdsfriskrivningar
 • Köparens undersökningsplikt
 • Ansvaret för oväntade brister i föreningens egendom
 • Hanteringen av fel i nybyggda bostadsrätter
Målgrupp: Fastighetsmäklare, jurister, byggbolag Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Ulf Jensen
  Ulf Jensen, gästprofessor på Chalmers och Högskolan Väst, professor emeritus från Lunds universitet, författare till bland annat Panträtt i fast egendom och 36 lektioner i sakrätt. Ulf leder ett stort antal kurser vid BG Institute, från allmänna nyhetsdagar till specialkurser rörande fastighetsköp, samägande, marksamverkan, servitut och byggprocesser. Ulf har hållit kurser i BG Institutes regi under många år och har utbildat tusentals jurister och ”icke-jurister” inom fastighetsbranschen. Han är en mycket uppskattad föreläsare som får höga poäng i våra utvärderingar.   [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2013/12/ulf-jensen-profil.mp4"][/video]
 • Göran Olsson
  Göran Olsson, tidigare vd för Bostadsrätterna/SBC. Välkänd expert med lång erfarenhet av bostadsrätt, som konsult och som ordförande på föreningsstämmor. Författare till boken Välja bostadsrätt: köpa, bo, sälja och annan litteratur om bostadsrätt. Han har också praktisk erfarenhet som mäklare och föreläser bland annat på mäklarutbildningen på fastighetmäklarutbildningen vid högskolan.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fel i bostadsrätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fel i bostadsrätt från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fel i bostadsrätt!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar