Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Fastighetsrättsliga tvister

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-09-23 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Många tvister i allmän domstol och skiljeförfarande rör tvister om fastigheter och arbete på fastigheter. Dessa tvister innebär inte sällan processrättsliga utmaningar som skiljer dem från andra tvister.

Livesändning - kurstillfället den 23 september kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Den här kursen är helt inriktad på fastighetsrelaterade processer och analyserar och konkretiserar hur ombudet praktiskt bör gå till väga när talan ska läggas upp och genomdrivas. Kursens tyngdpunkt ligger vid mål om fel i fastighet, fel i bostadsrätt, kommersiell hyresrätt och entreprenadrätt. Vi tar upp de betydelsefulla civilrättsliga och processrättsliga regler som bör styra ombudens agerande för att framgång ska nås. Självklart kommer vi också att gå igenom relevanta rättsfall och säkerställa att deltagarna blir uppdaterade på den senaste rättsutvecklingen inom området. Syftet med kursen är att lära ut en metod för att bemästra de särskilda svårigheter som fastighetsrelaterade tvister ger upphov till. Som deltagare får du t.ex. kunskap om:
 • Hur grunden bör formuleras i ett mål om fastighetsrätt
 • Gränsdragningen mellan avdrag på priset och skadestånd
 • Tolkningen av standardavtal ur ett processrättsligt perspektiv
 • Hur en bevisuppgift bör se ut när målet rör ett stort antal ÄTA-krav
 • Hanteringen av stora mängder tvistiga fakturor under huvudförhandling
 • Hur sakkunnigbeviset ska få bäst effekt
 • Att hantera bevismedlet syn
Målgrupp: Målgruppen är ombud som processar i domstol och inför skiljenämnder i tvister som rör fastighetsrätt.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Emilia Lundberg
  Advokaten Emilia Lundberg, Advokatfirman Lundberg & Gleiss. Emilia inledde sin karriär som processande ombud på advokatfirman Wistrand i Stockholm och fortsatte sedan som rådman på Södertörns och Attunda tingsrätter där hon bland annat var konkursdomare. Efter en tid som avdelningschef på tingsrätten lämnade hon domaryrket och år 2017 var hon med och startade en advokatbyrå helt inriktad på skiljedomaruppdrag. Emilia är en ofta anlitad föreläsare inom processrätt och har också publicerat ett stort antal artiklar om skiljedomsrätt.
 • Magnus Widebeck
  Lagmannen Magnus Widebeck, Nyköpings tingsrätt. Magnus har arbetat på advokatbyrå och varit chefsrådman på Stockholms tingsrätt. Han har också varit justitieråd i Högsta domstolen. Mest känd är Magnus som framstående lagman för Nyköpings tingsrätt, men han är också en av Sveriges två dispaschörer. Vid sidan av det är Magnus en populär föreläsare, medlare och skiljedomare.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fastighetsrättsliga tvister, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fastighetsrättsliga tvister!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar