Inga recensioner än

Familjerätt III – Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs, dag 2)

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 juni, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 juni, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Med utgångspunkt från bl.a. avgöranden från domstol behandlas på djupet frågor om ställningstagande till vem av (eller båda) föräldrarna som ska anförtros vårdnaden om ett barn. Det särskilt goda samarbetet som fordras för att växelvist boende ska kunna komma ifråga kommer att diskuteras och analyseras.

Frågor om barnets bästa vid ställningstagandet till i vilken omfattning umgänge (om något) ska fastställas mellan ett barn och dess förälder behandlas utförligt. I anslutning till detta kommer processuella frågeställningar att penetreras och behandlas. Även frågor med anknytning till verkställighet av domar och beslut om vårdnad, boende och umgänge kommer att diskuteras särskilt med utgångspunkt från vad förändrade förhållanden kan innebära.

Som deltagare får du
  • Fördjupad kunskap när det gäller ställningstagande till frågorna om vårdnad, boende och umgänge.
  • Fördjupad kunskap om tillämpningen av de processuella reglerna i 6 och 21 kap. FB.
  • Fördjupad kunskap om processen inför domstolen, såväl när det gäller mål som ärenden.
Målgrupp

Denna kurs riktar sig främst till advokater och andra jurister som har deltagit i kurserna familjerätt I och II eller som har stor och mångårig efterenhet av handläggning av mål och ärenden om vårdnad, boende och umgänge. Även domare och familjerättssekreterare som har motsvarande erfarenhet kommet att ha stort utbyte av kursen.

Övrigt

Kursen bygger på ett aktivt deltagande från deltagarna. Det finns möjlighet att lämna in frågeställningar till föreläsaren före kursen, dock senast 14 dagar i förväg. Frågor eller förslag på diskussionsämnen skickas till kursinformation@bginstitute.se och vidarebefordras sedan till föreläsaren.

Under våren 2022 håller Mats Sjösten även i Familjerätt I – Vårdnadsmål i praktiken och Familjerätt II – Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs).

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

30 juni, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

30 juni, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Familjerätt III – Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs, dag 2), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights