Visa utbildning.se som: Mobil

Familjerätt III – Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs, dag 2)

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-05-17 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
9 500 SEK
2022-05-17

Stockholm
9 500 SEK
2022-05-17

Malmö
9 500 SEK
2022-05-18

Göteborg
9 500 SEK
2022-05-31

Kursbeskrivning

        

Med utgångspunkt från bl.a. avgöranden från domstol behandlas på djupet frågor om ställningstagande till vem av (eller båda) föräldrarna som ska anförtros vårdnaden om ett barn. Det särskilt goda samarbetet som fordras för att växelvist boende ska kunna komma ifråga kommer att diskuteras och analyseras.

Livesändning - Kurstillfället den 15 oktober 2021 och 17 maj 2022 kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Frågor om barnets bästa vid ställningstagandet till i vilken omfattning umgänge (om något) ska fastställas mellan ett barn och dess förälder behandlas utförligt. I anslutning till detta kommer processuella frågeställningar att penetreras och behandlas. Även frågor med anknytning till verkställighet av domar och beslut om vårdnad, boende och umgänge kommer att diskuteras särskilt med utgångspunkt från vad förändrade förhållanden kan innebära. Som deltagare får du:
  • Fördjupad kunskap när det gäller ställningstagande till frågorna om vårdnad, boende och umgänge.
  • Fördjupad kunskap om tillämpningen av de processuella reglerna i 6 och 21 kap. FB.
  • Fördjupad kunskap om processen inför domstolen, såväl när det gäller mål som ärenden.
Målgrupp: Denna kurs riktar sig främst till advokater och andra jurister som har deltagit i kurserna familjerätt I och II eller som har stor och mångårig efterenhet av handläggning av mål och ärenden om vårdnad, boende och umgänge. Även domare och familjerättssekreterare som har motsvarande erfarenhet kommet att ha stort utbyte av kursen. Övrigt: Kursen bygger på ett aktivt deltagande från deltagarna. Det finns möjlighet att lämna in frågeställningar till föreläsaren före kursen, dock senast 14 dagar i förväg. Frågor eller förslag på diskussionsämnen skickas till kursinformation@bginstitute.se och vidarebefordras sedan till föreläsaren. Under våren 2021 kommer Mats Sjösten även att hålla i Familjerätt I – Vårdnadsmål i praktiken och Familjerätt II – Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs). Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Föreläsare

  • Mats Sjösten
    Mats Sjösten, lagman vid Varbergs tingsrätt och jur. lic. i civilrätt. Författare till boken Vårdnad, boende och umgänge. Mats har mycket stor och bred erfarenhet av vårdnadsfrågor, bland annat genom att han förenar sitt teoretiska kunnande med tillämpning av reglerna i praktiken i sitt arbete som domare. Mats har mångårig erfarenhet som föreläsare och undervisar i familjerätt hos BG Institute och Domstolsakademin. Mats har varit utredningssekreterare i Vårdnadstvistutredningen (1998 års reform av reglerna i 6 kap. föräldrabalken) och expert, exempelvis i 2002 års Vårdnadsutredning (2006 års vårdnadsreform).

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Familjerätt III – Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs, dag 2), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Familjerätt III – Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs, dag 2)!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Familjerätt III – Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs, dag 2) från BG Institute, fyll i dina uppgifter: