Visa utbildning.se som: Mobil

Familjerätt I – Vårdnadsmål i praktiken

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
7 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-09-07 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
7 900 SEK
2021-09-07

Stockholm
7 900 SEK
2021-09-07

Kursbeskrivning

        

Familjerätt I har fokus på den grundläggande metodiken i mål och ärenden om vårdnad, boende och umgängen. Kursen berör tillämpningen av reglerna om vårdnad, boende och umgänge i 6 och 21 kap. föräldrabalken.

Livesändning - kurstillfällena den 5 februari och 7 september kommer enbart att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Aktuella processuella regler inklusive handläggningen i domstolen kommer att behandlas. Under kursen kommer ett ärende att beskrivas från ställningstagandet att väcka talan till dess saken ska prövas i domstol. Som deltagare får du kunskap om:
  • Metodiken i mål och ärenden om vårdnad, boende och umgänge.
  • Processen i mål enligt 6 kap. FB.
  • Processen i ärenden om verkställighet enligt 21 kap. FB.
  • Avgörande kriterier av betydelse vid ställningstagande till frågor om vårdnad, boende och umgänge.
  • Strategier för talans väckande vid domstol.
  • Förberedelse och huvudförhandling i mål om vårdnad, m.m.
Målgrupp: Denna kurs riktar sig främst till advokater och andra jurister som ska börja arbeta med vårdnad, boende och umgänge eller som har viss erfarenhet av att arbeta med dessa frågor. Även andra yrkesutövare, t.ex. familjerättssekreterare, som ska börja arbeta med eller har viss erfarenhet av de aktuella frågeställningarna har stor nytta av de kunskaper som erhålls genom kursen. Övrigt: Det finns möjlighet att lämna in frågeställningar till föreläsaren före kursen, dock senast 14 dagar i förväg. Frågor eller förslag på diskussionsämnen skickas till kursinformation@bginstitute.se och vidarebefordras sedan till föreläsaren. Under våren 2021 kommer Mats Sjösten även att hålla i Familjerätt II - Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs) och Familjerätt III - Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet (fördjupningskurs, dag 2).   Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.  

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Mats Sjösten
    Mats Sjösten, lagman vid Varbergs tingsrätt och jur. lic. i civilrätt. Författare till boken Vårdnad, boende och umgänge. Mats har mycket stor och bred erfarenhet av vårdnadsfrågor, bland annat genom att han förenar sitt teoretiska kunnande med tillämpning av reglerna i praktiken i sitt arbete som domare. Mats har mångårig erfarenhet som föreläsare och undervisar i familjerätt hos BG Institute och Domstolsakademin. Mats har varit utredningssekreterare i Vårdnadstvistutredningen (1998 års reform av reglerna i 6 kap. föräldrabalken) och expert, exempelvis i 2002 års Vårdnadsutredning (2006 års vårdnadsreform).

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Familjerätt I – Vårdnadsmål i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Familjerätt I – Vårdnadsmål i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Familjerätt I – Vårdnadsmål i praktiken från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar