Visa utbildning.se som: Mobil

Fällor och fallgropar i va-förhållanden

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-03-31 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Vi lyfter fram va-förhållanden och särskilt problematiska frågor, du får kunskap om vanliga anledningar till att tvister uppstår och hur du kan förebygga dessa.

När det gäller va-förhållanden ger Lagen om allmänna vattentjänster kommunen/va-huvudmannen en på många sätt vidsträckt rätt att bestämma bland annat hur kostnaderna för den allmänna va-anläggningen ska fördelas mellan fastighetsägarna och hur den allmänna anläggningen ska utformas. Samtidigt finns åtskilliga bestämmelser och rättspraxis som på olika sätt begränsar kommunens/va-huvudmannens möjligheter. Kursen tar upp några av de vanligast förekommande anledningarna till att va-tvister uppstår mellan va-huvudmannen och fastighetsägare. Inriktningen är inte att ge en fullständig bild av va-lagstiftningen, utan istället att ge en något djupare kunskap av några särskilt problemfyllda delfrågor inom va-förhållanden. Dagen leds av Fredrik Mörtberg, advokat och specialist inom va-området. Fredrik arbetar sedan flera år nästan uteslutande med va-juridiska frågor och bistår ett stort antal kommuner med va-juridisk hjälp. Som deltagare får du kunskap om:
  • vanliga missuppfattningar och misstag avseende va-taxefrågor
  • fallgropar i samband med kravhantering och vattenavstängning
  • dagvattenavgiftsuttag
 

målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar med eller kommer i kontakt med va-juridiska frågeställningar.  

Föreläsare

  • Fredrik Mörtberg
    Fredrik Mörtberg är specialist inom va-området, han är advokat och verksam vid Advokatfirman Abersten HB. Fredrik har tidigare varit förbundsjurist på Svenska Kommunförbundet (numera Sveriges kommuner och landsting), och tidigare föredragande i Statens va-nämnd. Fredrik arbetar sedan flera år nästan uteslutande med va-juridiska frågor och bistår ett stort antal kommuner med va-juridisk hjälp.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fällor och fallgropar i va-förhållanden, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 27 recensioner.

Kursdeltagare
(4)
4 av 5
Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
Fredrik är en mycket bra föreläsare! TYDLIG!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 27 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören