Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Exploateringsavtal och PBL

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 480 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-13 - Göteborg
Öppen utbildning
   
Göteborg

Kursbeskrivning

        

Många exploateringsavtal som skrivs idag saknar stöd i PBL eller hamnar i en juridisk gråzon. På denna fördjupningskurs delar Torkel Öste med sig av sin gedigna erfarenhet och ger praktiska exempel och konkreta verktyg.

Livesändning - kurstillfället den 13 oktober kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Kursen tar sikte på arbetet med att kunna utforma ett korrekt exploateringsavtal och vad som krävs för att kunna genomföra detta på ett bra sätt. Kursen tar sin utgångspunkt i plan- och bygglagens 6:e kapitel, men också de lagrum som anknyter och fordras för att kunna upprätta och fullfölja genomförandet av ett exploateringsavtal. T ex belyses förutsättningarna i 4:e och 5:e kapitlet i PBL, fastighetsbildningslagen m fl lagar och hur dessa anknyter till villkor i ett exploateringsavtal. Även metoder för det rent praktiska arbetet med att driva och säkerställa exploateringsavtalet belyses. En påbyggnadskurs för den som redan har erfarenheter och grundläggande kunskaper i ämnet. Som deltagare får du kunskap om:  
  • Exploateringsavtalets roll i planprocessen
  • Hur du utformar ett exploateringsavtal på bästa sätt
  • Vilka krav nya PBL ställer på kommunerna
  • Vilka krav du kan ställa på byggherren
  • Exploateringsavtalets juridiska grund och praktiska tillämpning
Ett smakprov från kursen kan du läsa i intervjun med Torkel på Dagens Juridik - du hittar intervjun här! Målgrupp: Tjänstemän inom den kommunala samhällsbyggnadssektorn (plan, bygg, mark- och exploatering), bygg- och fastighetsbolag – projektledare och affärsutvecklare, konsultbolag inom samhällsbyggnad, advokater och jurister inom bygg- och anläggning såväl som kommunjurister Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Torkel Öste
    Torkel Öste är Senior rådgivare och förhandlare, samt även grundare av Torkel Öste Fastighetskonsulter AB. Han har över 40 års erfarenhet av plan, mark- och exploateringsfrågor och har genom åren deltagit i ett flertal stora projekt inom stadsutveckling och infrastruktur i roller som expert eller projektledare. Torkel har föreläst och hållit kurser om PBL och exploateringsavtal sedan 2010.  Under sin yrkeskarriär har han tillägnat sig en gedigen kunskap inom infrastruktur, stadsutveckling, fastighetsjuridik samt plan- och bygglagstiftningen.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Exploateringsavtal och PBL, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Exploateringsavtal och PBL!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar