Visa utbildning.se som: Mobil

Ersättning för personskada på skadeståndsrättslig grund

BG Institute
Kort om utbildningen
2 dagar
15 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-05-28 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Ersättning för personskada på skadeståndsrättslig grund, med Marcus Radetzki som föreläsare.

Regler om personskadeersättning på skadeståndsrättslig grund återfinns idag i 5 kap SKL, och dessa regler bildar utgångspunkt för personskadereglerarens arbete med beräkning av ersättningens storlek i varje enskilt fall. Men någon särskilt utförlig, vägledande reglering är det emellertid inte fråga om, även om reglerna ger svar på frågan om vad som kan ersättas så besvaras ej frågan om hur ersättningen skall beräknas. Denna fråga kring hur ersättningen skall beräknas besvaras alltså inte av lagens regler utan av ett antal icke lagfästa principer, principer som man under dessa två kursdagar går igenom för att förstå och lära sig beräkna ersättningens storlek. Som deltagare får du kunskap om: Under detta tvådagarsseminarium uppmärksammas, analyseras och diskuteras de icke lagfästa principer som är av stor betydelse för storleken på den ersättning för personskada som kan utgå på skadeståndsrättslig grund. Det som kommer att behandlas är bland annat: - Principen om full ersättning - Differensläran - Principen om att ersättningen ej omfattar tredjemansskador - Kravet på adekvat kausalitet - Skadebegränsningsplikten - Reduktion av skadeståndet på grund av inbesparade kostnader eller andra fördelar - Principer i fråga om bevisbörda och beviskrav Under seminariet skildras de olika principerna och den betydelse de har i det praktiska arbetet med beräkning av personskadeersättning på skadeståndsrättslig grund. Syftet med denna kurs är att uppmärksamma och fördjupa deltagarnas kunskaper om dessa icke lagfästa principer som styr skadeståndets storlek vid personskada. I bästa fall erhåller deltagarna härigenom ökade möjligheter att hantera verklighetens fall på ett rättssäkert sätt samt härutöver ökad förmåga att på ett övertygande sätt motivera sina ställningstaganden rörande ersättningens storlek. Målgrupp: Kursen riktar sig i första hand till personskadereglerare, men även till försäkringsjurister, advokater och andra befattningshavare med behov av fördjupad kunskap inom det aktuella området.

Föreläsare

  • Marcus Radetzki
    Marcus Radetzki, professor i civilrätt och specialist inom försäkrings- och skadeståndsrätt. Marcus är verksam vid Stockholm Centre for Commercial Law, Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Marcus är författare till en rad böcker och publikationer inom skadestånds- och försäkringsrätt. För hans bok Genes and Insurance. Ethical, Legal and Economic Issues mottog han ett pris för 2003-års främsta bok inom ämnesområdet försäkringsrätt av BILA (British Insurance Law Association).  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ersättning för personskada på skadeståndsrättslig grund, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ersättning för personskada på skadeståndsrättslig grund!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören