Visa utbildning.se som: Mobil

Entreprenadbesiktningar – vanliga fällor och fel

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-06-01 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2022-06-01

Stockholm
8 900 SEK
2022-06-01

Kursbeskrivning

        

En kurs med fokus på bland annat beställarens, entreprenörens och besiktningsmannens rättigheter och skyldigheter. Kursen är framtagen då det sedan flera år tillbaka råder brist besiktningsmän, efterfrågan på sakkunniga och möjligheten till uppdrag är således stor.

Livesändning - kurstillfället den 1 juni kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Läs mer här! Rolf Andersson har efter bakgrund i tingsrätt och hovrätt arbetat ett antal år som branschjurist hos dåvarande Svenska Byggnadsentreprenörföreningen, numera Sveriges Byggindustrier. Under del av den tiden var Rolf Andersson ledamot i Byggandets Kontraktskommitté och deltog då bland annat i den arbetsgrupp om 3 personer som skrev första utgåvan av boken BKKs besiktningshandledning. Bakgrunden till utarbetande av den boken var ett allmänt missnöje bland branschens olika aktörer i frågor som handlade om felaktigheter vid genomförandet av besiktningar. Sedan 1983 arbetar Rolf Andersson i advokatverksamhet och med hög specialisering inom ämnesområdena entreprenad- och konsulträtt, med tillhörande försäkringsfrågor. Rolf Andersson har under denna tid vid ett stort antal tillfällen varit ombud vid s k överbesiktningar eller ledamot, partsutsedd eller ordförande, i överbesiktningsnämnder. Kursen fokuserar på besiktningsbestämmelserna i AB 04, ABT 06, AB-U 07 och ABT-U 07 och behandlar bland annat följande frågor:
 • Vad kan förväntas av besiktningsmannen i form av förkunskaper, förberedelse inför besiktning och genomförande av besiktning?
 • Vilka frågor skall upptas vid besiktning?
 • Vilka frågor faller utanför besiktningsmannens behörighet?
 • Vilka rättsverkningar/juridiska konsekvenser har olika typer av besiktningar?
 • I vilken utsträckning skall besiktningsman ta tillvara båda parters, beställarens och entreprenörens, intressen?
 • Vilka frågor skall behandlas i besiktningsutlåtandet?
 • Vad avses med anmärkningar med de allmänt förekommande beteckningarna E, B, U och G
 • Vad är skillnaden mellan syn, avsyning, förbesiktning, slutbesiktning, delslutbesiktning och kompletterande slutbesiktning?
 • Oklarheter vid besiktningar, ex vis ”entreprenaden godkänns i besiktigade delar”
 • Vanligt förekommande misstag vid besiktningar, checklista
 • Överbesiktning
Övrigt: Böckerna Allmänna bestämmelser och andra standardkontrakt samt boken Entreprenadbesiktning. BKKs handledning för besiktning enligt AB 04 och ABT 06 utgör kursdokumentation och ingår i kurspriset. Målgrupp: Tekniker, företrädare hos beställare, entreprenörer och underentreprenörer som engageras vid olika typer av besiktningar samt för besiktningsmän och biträdande besiktningsmän OBS! Denna kursdag pågår i 5 timmar. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Föreläsare

 • Rolf Andersson
  Advokat Rolf Andersson från AG Advokat har- efter tjänstgöring i tingsrätt och hovrätt samt arbete under ett antal år som branschjurist på SBEF, Svenska Byggnadsentreprenörföreningen, numera Sveriges Byggindustrier - sedan 1983 i advokatverksamhet arbetat med specialinriktning på entreprenad- och konsulträtten med tillhörande försäkringsfrågor. Rolf har genom åren varit ombud för bland annat beställare och entreprenörer samt varit partsutsedd ledamot eller ordförande i överbesiktningsnämnder och skiljenämnder. År 2016 blev han utnämnd som Leading Individual av The Legal 500. Han är en återkommande och mycket uppskattad föreläsare hos BG Institute, där bland annat hans kurs Skadestånd och försäkringsfrågor inom bygg, anläggning och installation – för advokater och jurister blivit utnämnd som "Best of the best" med rakt igenom höga betyg från kursdeltagare. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2014/05/Rolf-Andersson-profil.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Entreprenadbesiktningar – vanliga fällor och fel, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Entreprenadbesiktningar – vanliga fällor och fel!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Entreprenadbesiktningar – vanliga fällor och fel från BG Institute, fyll i dina uppgifter: