Visa utbildning.se som: Mobil

Employer branding – Hur kan vi bli en mer attraktiv arbetsgivare?

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
7 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-05-06 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Idag lever vi i en värld som går allt snabbare. Teknikskifte, globalisering, en ökad förändringstakt har gjort att komplexiteten i vår vardag har ökat snabbt och employer branding blivit viktigare.

Enigheten i vår värld har minskat det sista decenniet, vilket märks tydligt i form av hur vi marknadsför våra produkter och tjänster. Idag finns det flera alternativ och vi möts av flertalet experter som erbjuder helt olika lösningar på en och samma fråga. Många av våra företag och organisationer är bra på strategi och beslutsfattande när omvärlden förhåller sig enkel. Om man använder samma strategi och beslut i en mer komplex vardag, går det mindre bra. Strategin behöver anpassas till era nuvarande och kommande utmaningar. Det gäller också strategin kring hur vi anställer personal. Många av de kunder vi arbetar med idag står inför utmaningen att det råder kompetensbrist i kombination med det omvärldsförändringen ger. Ska vi då rekrytera personer som vi har gjort i alla tider, då förutsättningarna var helt annorlunda? Att attrahera, rekrytera, introducera innan en anställd är produktiv – tar både tid och kostar pengar. En anställd byter idag jobb med bara ett par års mellanrum. Behöver ditt företag dessutom kompetens där det råder brist behöver ni aktivt säkerställa att attrahera rätt personer för er – givet kompetensbristen finns de sannolikt många som vill anställa samma personer som ni vill. Dessa är några anledningar till att employer branding är ett affärskritiskt område och varför BG Institute tagit fram denna unika kurs utifrån deltagarnas behov. Kursens upplägg är upplevelsebaserat dvs en blandning av teori, diskussioner och arbete i grupp. Efter kursens slut kommer du att ha en gedigen grund och praktiska färdigheter i hur arbetet med Employer Branding ska planeras, genomföras och följas upp. Du kommer att ha fått konkreta verktyg som du kan använda i praktiken på din arbetsplats. Som deltagare får du kunskap om:
 • Vad utgör ett starkt varumärke?
 • Genomgång av begrepp och definitioner
 • Vad är employer branding och varför är det affärskritiskt?
 • Vad ingår i en employer branding strategi?
 • ”Hur gör jag så att employer branding-strategin inte bara blir en pappersprodukt?”
 • ”Hur kommer jag igång med employer branding arbetet?”
 • Case
 • Vanliga fallgropar och viktigt att tänka på när du lägger en affärsnära strategi

Målgrupp:

Kursen vänder sig till dig som ansvarar för eller arbetar med att attrahera, utveckla och behålla rätt medarbetare. Exempel på befattningar är HR/personalchefer, HR Business Partners, Talent Managers och ansvariga för employer branding eller rekrytering. Kursen är också lämplig för verksamhetsledare som är strategiskt ansvariga och/eller direkt involverade i den operativa processen avseende kompetensförsörjning.

Föreläsare

 • Karolina Lilja
  Karolina Lilja har lång ledarskapserfarenhet från olika branscher och har i olika roller ansvarat för intern kommunikation och diverse utbildnings- och utvecklingsstrategier. Hon har framgångsrikt startat och drivit igenom ett flertal Employer Branding-projekt hos olika företag och är väl insatt i konsten att konkritisera och förverkliga abstrakta begrepp till verklighetsförankrade utmaningar och behov. Hennes kompetens och vana att tala inför människor har gjort henne till en uppskattad föreläsare med en förmåga att engagera sin publik.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Employer branding – Hur kan vi bli en mer attraktiv arbetsgivare?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Employer branding – Hur kan vi bli en mer attraktiv arbetsgivare?!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören