Visa utbildning.se som: Mobil

Dödsboförvaltning – från ax till limpa

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-02-16 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2022-02-16

Stockholm
8 900 SEK
2022-02-16

Kursbeskrivning

        

Välkommen till en kurs med Fredric Renström, en av BG Institutes mest populära föreläsare. Under kursen går vi igenom dödsboförvaltning och du får rikligt med tips om den praktiska hanteringen.

Livesändning - kurstillfället den 16 februari kommer enbart att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Kursdagen ger en genomgång av dödsboförvaltning – framförallt med inriktning på arvingars och boutredningsmannens, skiftesmannens och testamentsexekutorns ansvarsområde och befogenheter, samt om praktiska bodelnings/arvsskiftesfrågor. Vidare diskuterar vi särskilt andra rådgivares, så som bouppteckningsförrättares och befullmäktigades ansvar vid uppdrag från arvingar. Är det till exempel lämpligare att man ansöker om boutredningsman? Kursen kommer bland annat att behandla följande programpunkter:
 • Vem som företräder och kan företräda ett dödsbo
 • Hur skyddas borgenärerna? Legatariernas rättigheter
 • Kan man förvalta boet genom fullmakt och hur skyddas rättsägares intressen därvidlag?
 • Boupptecknarens behörighet och befogenhet
 • Testamentsexekutors respektive boutredningsmannens behörighet och befogenhet
 • Förvaltarens redovisning
 • Preskriptionsfrågor
 • Ansvar för skada
Närmare kommer vi att se till arvingar, fullmaktsinnehavare, testamentsexekutor, boutredningsman och konkursförvaltare vid frågor gällande företrädare för boet, befogenheter och behörighet. Du kommer att lämna kursen med tips och råd gällande den praktiska hanteringen av hur själva förvaltningen sker. Under dagen berör vi även viktiga punkter att tänka på vid upprättandet, förrättandet samt verkställigheten av: - Bouppteckning - Legat och ändamålsbestämmelser - Arvskifte - Lottläggningen - Verkställighet - Uppdragets upphörande/slutförande

Målgrupp:

Advokater, jurister som arbetar med familjerätt Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Fredric Renström
  Fredric Renström är advokat vid Lindskog Malmström Advokatbyrå. Fredric är en av Sveriges främsta advokater inom svensk och internationell familjerätt och en uppskattad föreläsare vid BG Institute. Dessutom föreläser Fredric regelbundet både i Sverige och internationellt. Fredric Renström deltog som expert i införandet av The Maintenance Regulation och The 2007 Hague Protocol och är medlem i International Academy of Matrimonial Lawyers (IAML).

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Dödsboförvaltning – från ax till limpa, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Dödsboförvaltning – från ax till limpa!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Dödsboförvaltning – från ax till limpa från BG Institute, fyll i dina uppgifter: