Visa utbildning.se som: Mobil

Diskriminering och arbetsmiljö – en digital introduktion

BG Institute
Kort om utbildningen
1 990 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-01-15 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Välkommen till en e-kurs om hur diskrimineringslagstiftningen och reglerna kring arbetsmiljö förhåller sig till varandra och interagerar.

Sedan länge har det funnits regler om systematiskt arbetsmiljöarbete mot diskriminering. Det är arbetsgivaren som har ansvaret för arbetsmiljön och att personal inte skadas eller far illa på arbetet. Idag är mobbning, stress, kränkningar ett allvarligt problem som leder till sjukskrivningar och lägre produktion och dyra kostnader. Under e-kursen går föreläsaren igenom de aktuella regelverken och de krav på arbetsgivaren som finns gällande att a) förebygga, b) utreda och c) åtgärda brister i arbetsmiljön på arbetsplatsen. Om du vill fördjupa dig i ämnet håller arbetsrättsjuristen Jonas Wiberg även en fördjupande heldagsutbildning i Diskriminering och arbetsmiljö. Som deltagare får du kunskap om:
  • Hur förhåller sig diskrimineringslagens bestämmelser om kränkningar och trakasserier i förhållande till arbetsmiljölagen och vilka påföljder finns?
  • Hur ska det systematiska arbetsmiljöarbetet organiseras på bästa sätt
  • Vad ska arbetsgivaren göra om något har hänt/anmälts?
  • Hur långt sträcker sig arbetsgivarens ansvar? Vad gäller till exempel vid en konferens utomlands eller vid en afterwork?
  • Hur ska utredningen bedrivas vid påstådda trakasserier och kränkningar?
  • Hur kan man arbeta förebyggande?
Målgrupp: HR-personal, chefer med personalansvar, arbetsgivarföreträdare, företagsledare, skyddsombud, förhandlare, advokater, bolagsjurister, ombudsmän, m.fl. Syfte/mål med utbildningen: Målet med e-kursen är att ge en översiktlig bild av hur arbetsmiljölagstiftningen fungerar tillsammans med den civilrättsliga lagstiftningen avseende främst diskriminering i syfte att arbetsgivaren skall kunna förebygga, utreda och åtgärda brister i arbetsmiljön. E-kursen genomfördes som webbinariet den 15 december.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Jonas Wiberg
    Jonas är jurist och har särskilt fokus på arbetsrättsliga tvister och har omfattande erfarenhet av att företräda klienter i såväl Arbetsdomstolen som i de allmänna domstolarna samt i skiljenämnder. Jonas har också stor erfarenhet av MBL-förhandlingar och rådgivning beträffande t.ex. anställningsavtal, lojalitetsfrågor, uppsägning på grund av arbetsbrist och personliga skäl, avskedanden och diskrimineringsärenden. Vidare håller Jonas uppskattade föreläsningar i arbetsrätt.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diskriminering och arbetsmiljö – en digital introduktion, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diskriminering och arbetsmiljö – en digital introduktion!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diskriminering och arbetsmiljö – en digital introduktion från BG Institute, fyll i dina uppgifter: