Visa utbildning.se som: Mobil

Diskriminering och arbetsmiljö

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-02-09 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2022-02-09

Stockholm
8 900 SEK
2022-02-09

Kursbeskrivning

        

Sedan länge har det funnits regler om systematiskt arbetsmiljöarbete mot diskriminering. Det är arbetsgivaren som har ansvaret för arbetsmiljön och att personal inte skadas eller far illa på arbetet.

Livesändning - kurstillfället den 11 februari kommer enbart att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Idag är mobbning, stress, kränkningar ett allvarligt problem som leder till sjukskrivningar och lägre produktion och dyra kostnader. Under denna kurs om arbetsmiljö och diskriminering ledsagar arbetsrättsjuristen Jonas Wiberg dig genom regelverken, men framför allt hur en arbetsgivare ska a) förebygga, b) utreda och c) åtgärda brister i arbetsmiljön avseende framför allt kränkande särbehandling, trakasserier och mobbning på arbetsplatsen. Vidare belyser föreläsaren med praktiska exempel hur Arbetsmiljölagen, Diskrimineringslagen och reglerna om organisatorisk och social arbetsmiljö förhåller sig till varandra och interagerar. Som deltagare får du kunskap om:
 • Hur gick det med de nya reglerna om organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4)? Blev det någon skillnad?
 • Hur kan man praktiskt arbeta mot mobbning och kränkningar på arbetsplatsen?
 • Hur förhåller sig diskrimineringslagens bestämmelser om kränkningar och trakasserier i förhållande till arbetsmiljölagen
 • Hur ska det systematiska arbetsmiljöarbetet organiseras på bästa sätt
 • Hur ska arbetsgivaren arbeta förebyggande mot kränkningar?
 • Vad ska arbetsgivaren göra om något har hänt/anmälts?
 • Hur långt sträcker sig arbetsgivarens ansvar? Vad gäller till exempel vid en konferens utomlands eller vid en afterwork?
 • Hur ska utredningen bedrivas? Vem skall göra utredningen?
 • Vad gör man med resultatet av utredningen?
 • Vilka är konsekvenserna för brott mot arbetsmiljölagstiftningen/diskrimineringslagen?

Målgrupp:

HR-personal, chefer med personalansvar, arbetsgivarföreträdare, företagsledare, skyddsombud förhandlare, advokater, bolagsjurister, ombudsmän, m.fl. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Föreläsare

 • Jonas Wiberg
  Jonas är jurist och har särskilt fokus på arbetsrättsliga tvister och har omfattande erfarenhet av att företräda klienter i såväl Arbetsdomstolen som i de allmänna domstolarna samt i skiljenämnder. Jonas har också stor erfarenhet av MBL-förhandlingar och rådgivning beträffande t.ex. anställningsavtal, lojalitetsfrågor, uppsägning på grund av arbetsbrist och personliga skäl, avskedanden och diskrimineringsärenden. Vidare håller Jonas uppskattade föreläsningar i arbetsrätt.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diskriminering och arbetsmiljö, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diskriminering och arbetsmiljö!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diskriminering och arbetsmiljö från BG Institute, fyll i dina uppgifter: