Visa utbildning.se som: Mobil

Digitalisering och AI – Det digitala tjänsteföretaget

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 980 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-03-17 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Digitaliseringen pågår i allra högsta grad och utmanar branschen på flera sätt. Hur skapas värde i en värld av artificiell intelligens? Vilka affärsmodeller kommer att vara lönsamma och hur ska arbetet organiseras?

Vilka konsekvenser får digitaliseringen generellt i samhället? På vilket sätt är den en unik kraft och hur har den omvandlat andra branscher? Under kursen får deltagarna en översikt av digitalisering och AI och dess effekt som samhällsfenomen. Digitalisering och AI utmanar branschen för både advokatbyråer och revisionsbyråer. Byråerna måste arbeta fram lönsamma affärsmodeller och organisera om arbetet för att bli digitala tjänsteföretag. Kursen fokuserar också på yrkesrollen, hur den har omvandlats och vad som står för dörren. Deltagarna blir introducerade till de organisatoriska och strategiska implikationerna för sin verksamhet. Hur kan en verksamhet organiseras för att bli mer digital? Konsultrollen som tex advokat och revisor påverkas och man måste förstå hur AI förhåller sig till digitalisering. Vilka segment av marknaden behöver prioriteras? Vilka kompetenser behöver utvecklas? I det sista passet får deltagarna identifiera digitala möjligheter i sin yrkesroll och i sina respektive organisationer. Deltagarna ska efter kursen kunna hjälpa sina organisationer att ta nästa steg vad gäller användning av artificiell intelligens.

Målgrupp:

Revisorer, redovisningskonsulter, ekonomer, jurister och advokater Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan. Se trailer för kursen nedan:

Föreläsare

  • Christian Sandström
    Christian Sandström, docent i Technology management vid Chalmers Tekniska Högskola. Sandström har mer än tio års undervisning bakom sig och är en flitigt anlitad föreläsare i näringslivet, bland annat på VQ Forum, SIME på Cirkus och SAP Forum. År 2018 fick han Chalmers Pedagogiska pris som bästa lärare. Sandströms forskning handlar om digitaliseringens effekter på företag. Han har publicerat mer än trettio böcker, rapporter och vetenskapliga artiklar om hur ny teknik påverkar näringslivet, bland annat en rapport om hur digitaliseringen påverkar juridiken (2017).

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Digitalisering och AI – Det digitala tjänsteföretaget, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Digitalisering och AI – Det digitala tjänsteföretaget!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören