Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Digitalisering – juridiska aspekter och avtal

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 980 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-02-12 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Alla verksamheter är idag mer eller mindre involverade i projekt och processer för att digitalisera sin verksamhet. Det handlar om olika verksamhetsprocesser – alltifrån administration till ledning. Denna utveckling har både juridiska och avtalsmässiga vinklar.

Livesändning - kurstillfället den 12 februari kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Under kursen går Agne Lindberg igenom viktiga juridiska aspekter på digitaliseringsprojekt, framför allt vad gäller dataskydd, immaterialrätt och vissa branschfrågor. Han kommer även att redogöra för status avseende offentlig sektors digitalisering i förhållande till den svenska offentlighetsprincipen. Agne berör också den nya lagen om säkerhet för IT – NIS lagen och Cloud Act. En viktig del av ett digitaliseringsprojekt är att säkra upp resultatet i olika avtal. Agne kommer att gå igenom de viktigaste avtalstyperna för digitalisering och hur man undviker fallgroparna. Kursen är praktiskt inriktad och utgår från praktiska fall och exempel. Som deltagare får du kunskap om:
  • Genomgång av rättsregler som är viktiga för digitalisering med fokus på integritetsskyddslagstiftning (personuppgiftshantering) och vissa verksamhetsspecifika krav – t ex EBA guidelines och myndighetsregler för utläggning av data.
  • Grundläggande principer om immaterialrätt och vad som behöver stärkas i digitaliseringsprojekt. Fördjupad kunskap i hur man bygger ett fungerande avtal för digitalisering med fokus på projektavtal, avtal om outsourcing och molntjänster samt förvaltningsavtal.
  • Konkreta tips och exempel på hur man hanterar leverantörernas standardvillkor
Målgrupp: Bolagsjurister, inköpare, IT-ansvariga, advokater som arbetar med avtal inom IT-området. Kursen riktar sig både till offentlig och privat sektor, men kursen tar inte upp upphandlingslagstiftning Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Agne Lindberg
    Agne Lindberg, advokat och delägare på Advokatfirman Delphi.  Ansedd som en av Sveriges ledande IT-jurister, rankad som ledande i ett flertal advokatrankningar såsom Chambers, Legal 500, Best of the Best. Agne har dessutom, som enda svensk någonsin, tilldelats Client Choice Award inom IT hela fyra år i rad, 2015, 2016, 2017 och 2018. Priset delas ut till juristbyråer och partners runt om i världen som utmärker sig särskilt inom sitt område. Agne har omfattande erfarenhet av IT-rätt och IT-avtal och har medverkat i framtagande av flera standardavtal för branschen. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2015/02/Agne-Lindberg-profil-Textad.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Digitalisering – juridiska aspekter och avtal, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digitalisering – juridiska aspekter och avtal från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Digitalisering – juridiska aspekter och avtal!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar